Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två julklassiker försvinner

Inga trillingnötter. Och inga körsbär i likör.
Chokladjätten vars askar står på nästintill varenda svenskt julbord går inte att känna igen.

Annons

Nåja, det kanske är att ta i, men två klassiker har gjort sitt, meddelar Marabou i ett pressmeddelande.

Trillingnötterna och likör-pralinerna byts ut mot – Hallonlakrits och Fläderblom i den 75-årsjubilerande Aladdin-asken.

I ett pressmeddelande förklarar marknadschefen Jonas Magnusson varför förändringarna görs.

– I en urvalsprocess med våra konsumenter valdes Hallonlakrits och Fläderblom ut som favoriter och nu ser vi fram mot att välkomna dessa nya medlemmar till alla svenska julbord.

Marabou uppger att utvecklingen av chokladnyheterna har pågått i mer än ett år. Under den tiden är det många olika praliner som har provsmakats.

Till sin hjälp har chokladjättens innovatörer haft bland annat fansen på Facebook. Dessutom har Josefine Baummann, Årets Konditor 2011, varit delaktig i arbetet med att ta fram pralinen som smakar fläderblom.

– Den påminner om svensk sommar och det tyckte vi kändes helt rätt i julstöket, säger hon bland annat i pressmeddelandet.

Läs mer: ÖP:s Kicki Gustafsson skriver om fri tillgång till Aladdin-asken

Artikeln kommer från ÖP:s systertidning Dala-Demokraten.