Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lag vidare till Final Four

Framgångsvågen bara fortsätter för Jämtland Basket Ungdom. I helgen gick två lag vidare till Final Four i USM och ett tredje var ytterst nära att fullborda en overklig trippel.

– Det är helt osannolikt, säger Krister Blomgren.

Jämtland Basket Ungdom skrev klubbhistoria i helgen när två av lagen gick vidare till Final Four.

Jämtlands P15 vann alla matcher och tog hem gruppen i Stockholm.

Jämtlands F16 vann två av tre och tog andraplatsen bakom Uppsala i Stockholm.

Jämtlands P16 vann en av tre i Malmö, men var bara några minuter från en storskräll och avancemang mot Högsbo i den sista matchen.

– Helt osannolikt, utbrister Jämtlands ordförande Krister Blomgren, som coachade sitt F16 till Final Four.

Det andra laget att gå till semifinal var Jämtland P15 med Mats Lundqvist som coach.

Lag 3, Jämtland P16, gjorde en heroisk insats i Malmö och var ytterst nära att knipa ett avancemang. Man hade likaläge mot storfavoriten Högsbo, men fick ge sig med 54–59.

– Vi har gjort de tre bästa matcherna i lagets historia, speciellt mot Högsbo. De har två starters i landslaget och var skyhöga favoriter Vi hyar verkligen formtoppat laget och vi måste vara fantastiskt nöjda, sammanfattade coachen "Pecka" Johansson.

Blomgren var jättenöjd med avancemanget, men mindre nöjd med spelet i sitt lag.

– Vi har inte spelat speciellt bra, men ändå klarat av att gå till Final Four. Starkt att vinna trots dåligt spel och tjejerna verkar trivas när det är jämnt.

Jämtland matchade fyra underåriga spelare (födda 99–00), men de klarade av uppgiften på ett utmärkt sätt. Extra plus går till Emmis Axelsson och Julia Elvbo.

Allra bäst lyckades alltså Jämtland P15. Laget storspelade i alla tre matcher mot Solna, Polisen och Mölndal. Segermarginalen blev 23, 25 och 15 poäng.

– Otroligt bra! Ju tuffare motstånd vi möter desto bättre blir vi. Men jag är ändå överraskad över resultaten, säger Mats Lundqvist.

Omgångens MVP blev Jämtlands Olle Lundqvist. Inte konstigt. Han satte 38, 34 och 32 poäng.

Lundqvist är helt klart en av de största talanger som Jämtland Basket någonsin fostrat fram. Är han till och med mogen att kliva in i Jämtlands ligatrupp?

– Nej, det tror jag inte. Han är för liten och tunn, säger Mats.

Nu väntar alltså Final Four för Jämtlands P15 och F16. Den spelas i Örebro i maj.