Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två länsåkare i J-landslaget

Svegs Emma Thalin och Offerdals Max Novak finns med i Sveriges nya J-landslag. Nya landslagstränaren Martina Höök har tagit ut totalt 16 åkare.

Annons

Det blev snabba ryck för Höök, som samma dag som hon tillträdde, presenterade den första landslagstruppen.

– Laget är mycket intressant. Vårt stora mål denna säsongen är JVM i Rumänien. Utöver detta är ungdoms-OS i Lillehammer och juniorlandskampen två viktiga tävlingar. JVM går i slutet av februari och vi siktar på att bygga ett starkt lag till dess, säger Martina Höök i ett pressmeddelande.

Den kanske mest intressanta åkaren är Sollefteås supertalang Ebba Andersson, som redan har fått debutera i världscupen (Östersund) och som tog brons i JVM i vinter, trots att hon har två år kvar som junior.

Juniorlaget som tagits ut är en blandning av åkare som var med i laget även förra säsongen men innehåller även sju nya namn. Här är dem:

Emma Thalin, Sveg, Karin Björlinger, Vista, Rebecka Öhrn, VIlhelmina, Hugo Jakobsson och Jonas Eriksson, Falun-Borlänge, Marcus Grate, Täfteå samt Max Novak, Offerdal.

Här hela laget:

Damer: Elina Rönnlund, Umeå, Ebba Andersson och Jenny Solin, Sollefteå, Emma Ribom, Kalix, Emma Thalin, Sveg, Karin Björlinger, Vista, Moa Olsson, Vansbro, Rebecka Örn, Vilhelmina.

Herrar: Alfred Buskqvist, Stern, Filip Danielsson, Garphyttan, Hugo Jakobsson och Jonas Eriksson, Falun Borlänge, Marcus Grate, Täfteå, Marcus Fredriksson, Lycksele, Max Novak, Offerdal, Viktor Thorn, Ulricehamn.