Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två länsåkare i J-landslaget

Svegs Emma Thalin och Offerdals Max Novak finns med i Sveriges nya J-landslag. Nya landslagstränaren Martina Höök har tagit ut totalt 16 åkare.

Det blev snabba ryck för Höök, som samma dag som hon tillträdde, presenterade den första landslagstruppen.

– Laget är mycket intressant. Vårt stora mål denna säsongen är JVM i Rumänien. Utöver detta är ungdoms-OS i Lillehammer och juniorlandskampen två viktiga tävlingar. JVM går i slutet av februari och vi siktar på att bygga ett starkt lag till dess, säger Martina Höök i ett pressmeddelande.

Den kanske mest intressanta åkaren är Sollefteås supertalang Ebba Andersson, som redan har fått debutera i världscupen (Östersund) och som tog brons i JVM i vinter, trots att hon har två år kvar som junior.

Juniorlaget som tagits ut är en blandning av åkare som var med i laget även förra säsongen men innehåller även sju nya namn. Här är dem:

Emma Thalin, Sveg, Karin Björlinger, Vista, Rebecka Öhrn, VIlhelmina, Hugo Jakobsson och Jonas Eriksson, Falun-Borlänge, Marcus Grate, Täfteå samt Max Novak, Offerdal.

Här hela laget:

Damer: Elina Rönnlund, Umeå, Ebba Andersson och Jenny Solin, Sollefteå, Emma Ribom, Kalix, Emma Thalin, Sveg, Karin Björlinger, Vista, Moa Olsson, Vansbro, Rebecka Örn, Vilhelmina.

Herrar: Alfred Buskqvist, Stern, Filip Danielsson, Garphyttan, Hugo Jakobsson och Jonas Eriksson, Falun Borlänge, Marcus Grate, Täfteå, Marcus Fredriksson, Lycksele, Max Novak, Offerdal, Viktor Thorn, Ulricehamn.