Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två länsmedaljer första mästerskapsdagen i Funäsdalen

Trots en rejäl miss på Solbrännet fixade Vemdalens Viktor Andersson silver i dagens störtlopp i YJSM i Funäsdalen.

Annons

Och på pallen hade han sällskap av bronskillen Felix Sandström, Åre.

– En bra laginsats av oss, sammanfattar Viktor.

Länsåkarna fick en bra start på yngre JSM som inleddes med störtlopp i går i Funäsdalen.

Två medaljer blev det i killarnas stenhårda uppgörelse. Silvermannen Viktor Andersson hade 32 hundradelar fram till segraren Joakim Lindgren, Huddinge, en i sammanhanget stor marginal. Bakåt var det 12 hundradelar till trean Felix Sandström, Åre, som hade klubbkamraten Per Kling ytterligare en enda hundradel bakom sig. Ytterligare sex hundradelar bakom kom Åreåkare nummer 3, Sam Monsén, in på en sjätteplats.

– Ja det är nästan konstigt att det kan bli så jämnt, det går ju rätt fort och till slut skiljde det bara hundradelar i alla fall, säger Viktor Andersson.

Inte mycket utrymme för misstag med andra ord – speciellt inte med tanke på att åktiden bara var runt 43 sekunder.

– Men jag hade faktiskt en ganska rejäl miss vid Solbrännet. Det är en svår passage med ett krön före en brant med en riktigt tajt sväng i. Kommer man inte rätt över krönet blir man sen till nästa port. Där tappade jag nog en hel del.

Viktors första i SM-sammanhang men ändå kom den inte helt överraskande:

– Det har ju gått väldigt bra i genomåken innan tävlingen, jag var snabbast i det första och femma i det sista, säger Viktor som har en fjärdeplats från USM som bäst från tidigare mästerskap.

– Det var i störtlopp det med, det är där det har fungerat bäst hittills, säger Viktor som till vardags går på skidgymnasiet i Sollefteå.

Tätt bakom Viktor radade tre Åreåkare upp sig och länet fick alltså in fyra åkare bland de sex bästa. Imponerande.

I tjejernas störtlopp blev det två bland de sex bästa: Viktoria Arvstrand, Åre, blev femma och Edda Kristin Arnadottir, ÖFS, sexa imponerande det med.

Vann gjorde Gävles Linnea Troeng blott tre hundradelar före Nathalie Eklund, Leksand. Trean Magdalena Ryberg, Sollentuna, var drygt sex tiondelar efter tätduon.

I dag fortsätter YJSM med super-G.