Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två länssegrar i Göteborg

Simon Litzell och Lovisa Sjöstrand vann varsin klasseger i det internationellt späckade Världsungdomsspelen i Göteborg.

Annons

Ett 20-tal jämtar var på plats på Nya Ullevi i Göteborg för att mäta krafterna i Europas största friidrottstävling för ungdomar. Som vanligt var det mängder av deltagare. Vad sägs till exempel om 106 startande i F14/längd?

Med de förutsättningarna var det förstås mycket imponerande att det blev två jämtländska klassegrar.

Simon Litzell, tidigare ÖGIF, numera Hässelby, vann spjut i P17 på 74.51 vilket var nytt tävlingsrekord. Litzell var nära nio meter före tvåan Gustav Eichmüller, Åhus.

Dagen dessförinnan hade Simon Litzell kastat strax över 79 meter på GP i Sollentuna. Östersundaren är helt klart en jättetalang med oanade framtidsmöjligheter.

Castors Lovisa Sjöstrand är också en ovanlig kasttalang. Hon tävlar i F17 och rankas som etta i sin åldersklass i diskus. Detta bevisade hon med eftertryck genom att vinna grenen på 45.38.

Också Sjöstrands notering var nytt tävlingsrekord, liksom nytt distriktsrekord för F17.

Utmärkta insatser noteras även från ÖGIF-duon Sanna Pettersson och Oliwer Danielsson. Pettersson var trea i höjd i F15 på 1.59, samma placering som Danielsson hade på 60 meter (8.04).

Oliwer hade även två fjärdeplatser i höjd och i längd, den senare på fina 1.67.

Anna Engelin, ÖGIF, gjorde fina prestationer på 400 meter samt 300 meter häck i F17. Det gav en andraplats i B-finalen på 400 meter och en tiondeplats i häckloppet.

Vi måste även lyfta på hatten för Emelie Wänseth Nyman, ÖGIF, som tog en fjärdeplacering F17 i tresteg på 11.20.

Nya sprinttalangen Oskar Lindberg, ÖGIF, sprang 100 meter på 11.04 och 200 meter på 22.40. Oskar var sexa i B-finalen på 100 meter.

Clara Bogfors, Hallen, hade säkert stora förhoppningar i finalen på 100 meter häck i F17, men en oturlig ingång till första häcken förstörde allt och hon tvingades bryta.