Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två länssegrar i Göteborg

Simon Litzell och Lovisa Sjöstrand vann varsin klasseger i det internationellt späckade Världsungdomsspelen i Göteborg.

Ett 20-tal jämtar var på plats på Nya Ullevi i Göteborg för att mäta krafterna i Europas största friidrottstävling för ungdomar. Som vanligt var det mängder av deltagare. Vad sägs till exempel om 106 startande i F14/längd?

Med de förutsättningarna var det förstås mycket imponerande att det blev två jämtländska klassegrar.

Simon Litzell, tidigare ÖGIF, numera Hässelby, vann spjut i P17 på 74.51 vilket var nytt tävlingsrekord. Litzell var nära nio meter före tvåan Gustav Eichmüller, Åhus.

Dagen dessförinnan hade Simon Litzell kastat strax över 79 meter på GP i Sollentuna. Östersundaren är helt klart en jättetalang med oanade framtidsmöjligheter.

Castors Lovisa Sjöstrand är också en ovanlig kasttalang. Hon tävlar i F17 och rankas som etta i sin åldersklass i diskus. Detta bevisade hon med eftertryck genom att vinna grenen på 45.38.

Också Sjöstrands notering var nytt tävlingsrekord, liksom nytt distriktsrekord för F17.

Utmärkta insatser noteras även från ÖGIF-duon Sanna Pettersson och Oliwer Danielsson. Pettersson var trea i höjd i F15 på 1.59, samma placering som Danielsson hade på 60 meter (8.04).

Oliwer hade även två fjärdeplatser i höjd och i längd, den senare på fina 1.67.

Anna Engelin, ÖGIF, gjorde fina prestationer på 400 meter samt 300 meter häck i F17. Det gav en andraplats i B-finalen på 400 meter och en tiondeplats i häckloppet.

Vi måste även lyfta på hatten för Emelie Wänseth Nyman, ÖGIF, som tog en fjärdeplacering F17 i tresteg på 11.20.

Nya sprinttalangen Oskar Lindberg, ÖGIF, sprang 100 meter på 11.04 och 200 meter på 22.40. Oskar var sexa i B-finalen på 100 meter.

Clara Bogfors, Hallen, hade säkert stora förhoppningar i finalen på 100 meter häck i F17, men en oturlig ingång till första häcken förstörde allt och hon tvingades bryta.