Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lastbilar har krockat på väg 87 vid infarten till Spikbodarna

Två lastbilar har krockat på väg 87 vid korsningen till Spikbodarna i Östersund. Krocken verkar ha varit våldsam.

Här kan ni se film från olycksplatsen. Klicka play för att titta.

Olyckan inträffade kring nio-tiden på fredagsmorgonen. En tungt lastad lastbil skulle köra ut på 87:an men kolliderade då med ytterligare en lastbil som var på väg in mot Östersund. Kollisionen blev våldsam. Direkt efter olyckan ligger det mängder av fordonsdelar på ett stort område runt själva olycksplatsen, vissa delar upp emot 100 meter från korsningen.

När man ser hur själva förarhytten ser ut på ena lastbilen verkar det närmast vara ett mirakel att föraren överhuvudtaget lever.

– Han som körde är förd till sjukhus, han var vaken och talbar, skadeläget i övrigt kan jag inte uttala mig om, säger Jernström.

Föraren av den andra lastbilen klarade sig oskadd enligt räddningsledaren.

Vägen kring olycksplatsen stängdes omedelbart av för all trafik. Köerna in mot Östersund blev kilometerlånga, vägen österut från Östersund mot Stugun stängdes av redan nere vid Lillängerondellen.

Läs även: Räddningsledaren om olyckan: "Det blir stora skador med så tunga grejer"

Efterarbetet vid olycksplatsen kommer att bli omfattande och tidskrävande. Vägen beräknas öppna igen kring 11.30 - 12.00. Kvart i elva kunde polisen meddela att vägen var öppen igen.