Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män frias från stöld

Två män som häktades för stöld efter ett förrådsinbrott har friats. Bevisningen räcker inte, enligt Östersunds tingsrätt.

Annons

De båda männen är välkända av polisen och har varit häktade sedan mitten av oktober. När polisen skulle omhänderta dem för berusning befann de sig nära ett inbrottsdrabbat förråd på Frösön.

36-åringen hade då med sig saker som liknade de som stulits. Dessutom fanns stöldgods i barnvagnar där han och 27-åringen omhändertogs.

De båda männen åtalades för stöld, men rätten anser inte att de kan fällas.

När inbrottet skedde är oklart. Det finns heller ingen teknisk bevisning som knyter männen till sakerna.

Att någon teknisk undersökning inte ens verkar ha utförts är ett skäl till att rätten anser att utredningen är bristfällig. En person som sagt att godset inte låg i barnvagnarna dagen innan har inte förhörts.

36-åringen döms däremot för annat till två månaders fängelse.

Under inverkan av alkohol och svartsjuka slog han till en annan man och flera fönsterrutor förra sommaren. Mannen har även hotat en person som enligt honom hade skvallrat för polisen.

Hans villkorligt medgivna frihet sedan tidigare är förverkad.

27-åringen döms till dagsböter för narkotikabrott. Han behöver inte betala med hänsyn till att han varit häktad.