Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två medaljer till Meyer i JSM-avslutningen

Det blev en härlig avslutning på JSM för Johanna Meyer. Silver i dubbeljakten och guld i stafetten med Östersunds SK.
– Jag är jättenöjd, säger Johanna.

Annons

Johanna Meyer ledde efter den första delen av dubbeljakten över 10 km i D17–18. Men det var tätt med fyra åkare inom en sekund. När det återstod ungefär tre kilometer höjde Maria Nordström, Gävle, tempot.

– Jag försökte hänga på, men jag lyckades inte riktigt, jag blev lite trött i benen. Men jag är nöjd ändå, jag hade siktat på pallen. Jag har kommit i bättre och bättre form under veckan så det här var en jättebra avslutning, säger Johanna Meyer.

I går avslutades junior-SM i Boden och då fick Johanna kliva upp på pallen igen med sitt stafettlag Östersunds SK. Ida Indahl startade, Johanna körde andra och Jennie Jirhed avslutade. De var alla snabbast på sina sträcka och de vann före Mora i D17–20 över 3x3,3 kilometer klassiskt.

– Det var en underbar känsla, vi har satsat på guld och sett fram emot det här länge. Tjejerna gjorde ett jättebra jobb på de tidigare sträckorna, säger Jennie Jirhed som inte riktigt är nöjd totalt sett på JSM-veckan:

– Det har gått under förväntan eftersom säsongen i sig har gått så bra. Men man är inte mer än människa. Så det var kul att få avsluta på topp, säger Jirhed.

medaljer för länet. Även Oskar Kardin, Offerdal, i H17–18 tog en dubbel. Först på lördagen blev det ett silver i dubbeljakten. Kardin hade en kamp om medaljen med Niklas Persson, Falun, som slutade trea två sekunder efter. Vann gjorde Henrik Rosén, Lucksta, nästan 25 sekunder före Kardin.

Kardin förde sedan Offerdals lag till brons i stafetten i H17–20 över 3x5 kilometer. Jimmy Emilsson körde första sträckan och Håkan Emilsson den andra.

Förutom pallplatserna gjorde Emma Wikén, Åsarna, en bra insats i dubbeljakten. Hon slutade på en niondeplats efter den klassiska delen men klättrade sedan till en slutlig sjätteplats i D19–20. I D17–18 var också Offerdals Lisa Dahl sexa.