Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nyförvärv till Republicans

Tidernas mest omfattande träningsläger och två heta nyförvärv. Det ger Jamtland Republicans ett lyft inför årets säsong.

Annons

– Vi kommer att ha över 100 spelare och 10–15 tränare hos oss under påskhelgen, säger Fredrik Åström.

Länets enda klubb i amerikansk fotboll andas morgonluft. Klubbens fleråriga och tydliga ungdomssatsning börjar skörda resultat och A-laget kan med gott samvete återigen börja sikta uppåt mot superserien.

förberedelser är den kraftfulla satsning som Jamtland gör under påskhelgen. Då kommer tre klubbar på besök för ett två dagar långt träningsläger på Jämtkraft Arena.

Lagen är Solna/Täby, Västerås och Sundsvall. Tillsammans med Jamtland själv blir det över 100 spelare och upp mot 15 tränare, bland annat ledare från landslaget.

– Vi kommer att träna ihop gemensamt och köra totalt sex pass, berättar Åström, som också har två fina nyförvärv inför division 1-säsongen.

Josef Färdeman har skrivit på för Jamtland. 21-åringen – som har J-landslagsmeriter – har flyttat upp till Östersund och tränar sedan några månader tillbaka med laget.

– En fantastiskt duktig spelare som även har lirat i superserien för Arlanda, då som andre qb bakom en amerikan.

Linjespelaren Linus Eriksson ansluter från Falun. Han har kommit in på Mittuniversitetet och Åström hoppas därför att han blir kvar i Östersund i åtminstone tre år.

– Vi har ganska få linjespelare och därför blir Linus mycket nyttig.

märks tre tunga namn: A-landslagsaktuella Olof Flemström och Fredrik Isaksson (som är kallade till ett landslagsläger) och Daniel Eriksson byter till samarbetsklubben Carlstad.

– Vi hoppas ändå att de kan spela med oss hälften av matcherna, beroende förstås på om de orkar dubblera, avslutar Fredrik Åström.

Division 1-premiären spelas 3 maj, borta mot Örebro.