Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två överfall på kvinnor i Östersund natten till söndag

Vid 01-tiden på natten mellan lördag och söndag utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i centrala Östersund. Tre timmar senare blev en annan kvinna nedslagen på samma gata. Men det finns inget som pekar mot att det finns något samband mellan händelserna, enligt polisen.

Det första överfallet skedde på öppen gata i centrala Östersund under en tid på natten då många fortfarande rör sig ute.

En kvinna kom gående ensam i korsningen mellan Prästgatan och Tullgatan då tre män gav sig på henne. Enligt polisen ska de ha brottat ner henne på marken och försökt slita av henne byxorna, men flydde platsen när kvinnan gjorde motstånd.

I det fallet har polisen kunnat säkra vissa spår och har signalement på gärningsmännen som alla ska ha varit i 18-25-årsåldern, långa, smala och med mörk klädsel. Men medan det i ett tidigt skede fanns uppgifter om att männen hade flytt längs Tullgatan så är det inte längre något som polisen håller för säkert.

– Jag är osäker på var den första uppgiften kom ifrån och hittar inget i kvinnans förhör som anger i vilken riktning de flydde, så vi är intresserade av alla iakttagelser från personer som var i närheten vid tidpunkten, vilken gata man än befann sig på, säger polisens vakthavande befäl, Magnus Hamstig.

Tre timmar efter våldtäktsförsöket, vid 04-tiden, ska en kvinna ha blivit nedslagen ett litet stycke därifrån, längs Prästgatan, av en okänd man vars motiv fortfarande är oklart. Här ska gärningsmannen vara en man i 25-30-årsåldern med rutigt klädesplagg på överkroppen, kortklippt hår på sidorna och längre upptill.

Men i det fallet svävar polisen i större ovisshet eftersom de ännu inte har fått kontakt med kvinnan.

– Där har vi ingen ny information än så länge så vi hoppas på tips från allmänheten och att kunna komma i kontakt med målsäganden, eftersom det var en kompis till henne som anmälde händelsen, säger Magnus Hamstig som är tydlig med att det i nuläget inte finns något som pekar på att händelserna är kopplade till varandra.

– Gemensamma nämnaren är tiden och platsen, men det ser för närvarande ut att handla om helt skilda händelser med olika gärningsmän, säger han.