Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två pojkar flyttade till Karolinska efter kanotolycka

De två pojkarna som fick livshotande skador efter en kanotolycka på Ånnsjön i tisdags har flyttats till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. De vårdas för livshotande skador.

Olyckan skedde i tisdags kväll när en grupp konfirmander och ledare paddlade kanot på Ånnsjön. Hela sällskapet hamnade i det iskalla vattnet och två pojkar i 15-årsåldern skadades så allvarligt att de flögs till universitetssjukhuset i Trondheim. De var kraftigt nedkylda och under onsdagen meddelades vid 15-tiden att båda två hade livshotande skador. Statusen var kritisk.

Natten mot torsdagen flögs båda pojkarna till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Vid lunchtid meddelade pressavdelningen att pojkarna vårdas för livshotande skador.

Under gårdagen skrev ÖP att konfirmationslägret i Ånn skulle avbrytas för att i stället fortsätta i Sollentuna. Men under torsdagen meddelade kyrkoherde Lasse Svensson att lägret fortsätter och planen är att vara kvar över midsommar.

– Vi tar ett steg i taget, uppmärksamma på hur alla mår och hur det går, skriver han i ett mejl till ÖP.

– Ett värde i att vi inte avbröt och åkte hem brådstörtat. Det finns ett värde i att hålla ihop gruppen och hitta normala rutiner, och det ser vi hända, positivt.

Läs mer:

Livräddningssällskapets Varning: "Kallt vatten är väldigt förrädiskt"

Konfirmationsläger avbryts efter kanotolycka

Allvarlig kanotolycka på Ånnsjön