Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två svenska mål när Penguins tog fjärde raka: "Vi är på rätt väg igen"

Efter en knackig höst har det börjat vända för Pittsburgh Penguins.
Inte minst efter nattens 5–2-vinst mot New York Rangers. Svenskarna Carl Hagelin och Patric Hörnqvist stod för varsitt mål.
– "Henke" var säkert inte lika nöjd, säger Hörnqvist till Sportbladet.

Med två raka Stanley cup-segrar i bagaget har Penguins dipp i tabellen inte varit något som spelarna kunnat acceptera.

– Mja, att det kommer kortare perioder när det går trögt är väl en sak. Men det har ju varit dåligt så länge och i var och varannan match, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Men den senaste tiden har det börjat vända.

Under nattens möte mot New York Rangers hämtade hemmalaget igen ett 2–1-underläge efter första perioden och vann tillslut med 5–2, efter inte mindre än två svenskmål.

Patric "Bengan" Hörnqvist stod för matchens första mål, assisterad av Carl Hagelin, som slet loss pucken från landsmannen Henrik Lundqvists handske.

– Det var starkt av ”Hagge” att få tag i pucken där. ”Henke” var säkert inte lika nöjd, men vi hade snackat mycket om att vi måste komma in nära på mål och mata puckar mot honom och det lyckades vi med, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Med assisten tog Hagelin sin 200:e poäng i NHL.

Hagelin satte dessutom spiken i kistan när han, med två minuter kvar av matchen, skickade in 5–2-målet i öppen kasse.