Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två tjuvar har dömts till vård

En 30-årig man greps efter att ha stulit kalsonger från en matbutik i Östersund.

Nu har han och en 29-årig bekant dömts för flera brott.

Annons

Båda männen är välkända av polisen sedan tidigare.

30-åringen har erkänt att han stal kalsongerna i mitten av oktober. Samma dag stal han bland annat en leksakspistol från en annan Östersundsbutik.

Tillsammans åtalades männen för att ha stulit en moped i augusti. 30-åringen döms för stölden, men 29-åringen frias eftersom det finns vittnesuppgifter som talar emot att han skulle ha deltagit.

Däremot har 29-åringen åkt som passagerare på mopeden, trots att han måste ha förstått att den var stulen. Därför döms han för olovligt brukande.

Tidigare i somras bröt sig 30-åringen in på ett bankkontor i Östersund. Han kan inte bevisas ha tänkt stjäla något. Men Östersunds tingsrätt dömer honom för olaga intrång och skadegörelse.

Hemma hos 29-åringen hittade polisen en cannabisplanta förra vintern. Han har även stulit varor från en Östersundsbutik i somras.

Båda männen döms till skyddstillsyn och ska genomgå behandling i olika omfattning mot missbruk. 29-åringen ska utföra 100 timmars samhällstjänst.