Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två tjuvar har dömts till vård

En 30-årig man greps efter att ha stulit kalsonger från en matbutik i Östersund.

Nu har han och en 29-årig bekant dömts för flera brott.

Båda männen är välkända av polisen sedan tidigare.

30-åringen har erkänt att han stal kalsongerna i mitten av oktober. Samma dag stal han bland annat en leksakspistol från en annan Östersundsbutik.

Tillsammans åtalades männen för att ha stulit en moped i augusti. 30-åringen döms för stölden, men 29-åringen frias eftersom det finns vittnesuppgifter som talar emot att han skulle ha deltagit.

Däremot har 29-åringen åkt som passagerare på mopeden, trots att han måste ha förstått att den var stulen. Därför döms han för olovligt brukande.

Tidigare i somras bröt sig 30-åringen in på ett bankkontor i Östersund. Han kan inte bevisas ha tänkt stjäla något. Men Östersunds tingsrätt dömer honom för olaga intrång och skadegörelse.

Hemma hos 29-åringen hittade polisen en cannabisplanta förra vintern. Han har även stulit varor från en Östersundsbutik i somras.

Båda männen döms till skyddstillsyn och ska genomgå behandling i olika omfattning mot missbruk. 29-åringen ska utföra 100 timmars samhällstjänst.