Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Tullusåkare får åka VC i Hochfilzen

Tullusduon Christofer Eriksson och Peppe Femling får fortsatt förtroende i världscupen. Det var de två nya namn som kompletterade truppen till Hochfilzen.

Förbundskapten Johan Hagström hade sedan tidigare tagit ut tre herrar och fyra damer till veckans världscup i österrikiska Hochfilzen där sprint, stafett och jaktstart står på programmet fredag till söndag. Men herrtrion utökades till fem åkare under måndagen.

Resultat och prestationer vid premiärerna i Beitostölen (IBU-cupen) och Östersund (världscupen) gav nu Christofer Eriksson och Peppe Femling, som båda tävlar för Tullus, nya chanser.

– Några av de svenska aktiva var ju klara sedan tidigare, men några svar gav ändå Östersundspremiären. Det var en bra start. På några håll över förväntan och vi fortsätter jobba på samma sätt nu. Dock utan det svenska stödet som vi kände från alla håll och kanter. På arenan, i staden och ja ... överallt. Det var superkul att inleda på hemmaplan, kommenterar förbundskaptenen Johan Hagström.

I förmiddags avgick "skidskytteflyget", en direktcharter från Östersund till Salzburg/Hochfilzen med VC-vinnare som Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen och Tiril Eckhoff, samt hela den svenska truppen. Totalt hade de aktiva den vägen en restid från arena till arena på endast fyra timmar, landvägen inräknad.

Även IBU-cupen fortsätter inom kort, men med lite nytt program på grund av snöbrist. Truppen till Obertillach, Österrike, innehåller tre länsåkare, tidigare norska duon Torstein Stenersen och Christian Bache, Ramundberget, samt Caroline Olsson, Östersund.

Trupperna

VC 2 Hochfilzen Österrike 12–14 dec

Herrar: Fredrik Lindström, Anundsjö, Ted Armgren, Axa, Tobias Arwidson, Lima, Christofer Eriksson, Tullus, Peppe Femling, Tullus SG.

Damer: Mona Brorsson, Finnskoga, Emma Nilsson, Bore, Elisabeth Högberg, I21, Ingela Andersson, K4.

IBU-cup 2 och 3 Obertilliach Österrike 16–20 dec

Herrar: Torstein Stenersen, Ramundberget, Christian Bache, Ramundberget, Simon Hallström, Lima, Gabriel Stegmayr, Dala Järna. Reserv: Daniel Gustavsson, Östersund.

Damer: Lotten Sjödén, Älvdalen, Caroline Olsson, Östersund, Linn Persson, Bore, samt en av Emma Nilsson, Bore, eller Ingela Andersson K4.