Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två unga knarkpåverkade män knivhotade tre personer – döms för flera brott

En 19-årig och en 22-årig man döms av Östersunds tingsrätt för att ha dragit kniv och hotat att hugga ner två unga män och en ung kvinna.

Det här hände i en bostad i Östersund i slutet av maj i år.

Både 19-åringen och 22-åringen var knarkpåverkade vid händelsen som började med att de tillsammans med några andra personer kom hem till en 20-årig kvinna. Kvinnan ringde då en vän och bad henne komma dit. Vännen, en 19-årig kvinna, kom i sällskap med två killar som är i 20-årsåldern.

Det som sedan hände var att en av de knarkpåverkade besökarna blev upprörd och började prata om att någon stulit pengar av honom.

Han hämtade en kniv från lägenhetens kök och började rikta den mot den 20-åriga kvinnan och de två killar som kommit. Även den andre drogade mannen drog kniv. Så sade 19-åringen åt 22-åringen "kör in den (kniven)".

När polisen kom flydde 19-åringen och i farten kastade han iväg en kniv.

Både 19-åringen och 22-åringen döms för olaga hot. 22-åringen döms att betala skadestånd till alla tre målsägande. 19-åringen döms att betala skadestånd till de två unga männen som han hotade.

Var och en av de målsägande får skadestånd på 10 000 kronor.

Domen omfattar även andra brott som 19-åringen och 22-åringen begått. 22-åringen döms för tre fall av narkotikabrott och ett fall av rattfylleri.

19-åringen gjorde sig skyldig till olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri vid ett tillfälle i april 2016 samt ytterligare ett fall av narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Tingsrätten konstaterar att männen lever ett liv med droger och kriminalitet. 19-åringen är för närvarande omhändertagen av socialtjänsten i sin kommun enligt lagen om vård av unga.

Han döms till ungdomsvård. 22-åringen döms till skyddstillsyn.

Se fler artiklar:

Risk för stormvindar i Jämtlandsfjällen – väg avstängd

Efter konflikten i Almåsa – första gången skogen avverkas på skonsamt sätt

Se hur älgen blockerade Svens väg

Lista: De farligaste vägarna i Jämtland – så undviker du olyckan i jultrafiken

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app