Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvål från Åre fick fina priser

Det blev storslam för Åre gymnasieskola på årets UF-mässa i Östersund.

Skolan kom hem med inte mindre än fem priser till de unga företagare som deltog i tävlingen Årets UF-företag.

Makalu Magazine, som producerar en tidning om kvinnliga skidåkare blev årets företag och årets produktutvecklare. Åre tvål blev det företag som fick flest priser och utsågs till årets vara, årets hantverk och för årets affärsplan.

– Jag är så otroligt glad över möjligheten att utveckla ett företag. Jag har lärt mig mer på det här än mycket annat i skolan, säger Åre tvåls grundare Klara Tangen Jansson som går i årskurs tre på samhällsprogrammet i Järpen.

Åre tvål säljs redan i ett par butiker och Klara Tangen Jansson planerar att fortsätta utveckla företaget. Men först ska hon få tävla i riksfinalen. Vinner hennes företag där kan hon gå vidare till europafinalen.

– Det är så svårt att säga om jag har en chans. Men Åre har ju ett starkt varumärke i hela Sverige så man vet inte, säger hon.

ÖPTV: Elevernas idéer sinar aldrig