Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärvändning – kvinna häktad på nytt för mordet i Ställdalen

Artikel 5 av 8
Mordet i Ställdalen
Visa alla artiklar

Den 30-åriga kvinnan friades i tingsrätten från mordmisstankarna i Ställdalen. Nu har hovrätten tvärvänt och häktat kvinnan i sin frånvaro, skriver Expressen.
– Jag mår jättedåligt. Det är psykiskt påfrestande att veta att jag inte gjort något och ändå kommer att bli straffad, säger hon till tidningen.

– Uppenbarligen gör tingsrätten och hovrätten helt olika bedömningar på i stort sett samma material. Vi får läsa domen när den kommer och se hur de har resonerat, säger Thomas Weilander, kvinnans advokat, till tidningen.

Kvinnan ringde in till SOS den elfte mars och berättade att hon i självförsvar strypt en 43-årig man till döds. Snart fattade polisen misstankar om att kvinnan i själva verket mördat mannen.

Polisen grep en månad senare hon och en 35-årig man – som misstänkta för inblandning i mordet.

Mannen, som tio år tidigare dömts för ett mord i Vivalla, fick livstids fängelse när domen föll i Örebro tingsrätt i slutet på augusti.

Den 30-åriga kvinnan släpptes överraskande ut ur häktet – och dömdes till ett års fängelse för grovt skyddande av brottsling.

Domen överklagades och efter den sista förhandlingsdagen i Göta hovrätt i torsdags kunde kvinnan lämna domstolen.

Dagen efter då rätten hade överläggning beslutades det plötsligt att kvinnan skulle häktas på nytt, skriver Expressen.

– Det räcker nu. Jag var hotad och uppskrämd i lägenheten. Jag var tvingad att ta på mig något jag inte har gjort, vilket vi har gått igenom flera gånger nu. Ska det vara så här lätt att sätta dit någon annan? Då kan vem som helst få livstid för ett brott dom ej begått, säger kvinnan till Expressen.

Kvinnan har häktats i sin utevaro och befinner sig ännu på fri fot, uppger Expressen. 

– Jag tänker inte gömma mig. Men jag vill hitta någon som kan hjälpa mig att bevisa att jag är oskyldig, säger kvinnan till tidningen.