Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tveksamt att Moon är tillbaka på onsdag

Knäskadan på Seon-Min Moon kom verkligen vid fel tillfälle.
Risken finns nu att han även missar onsdagens hemmamatch mot GAIS.
– Jag kan bara hoppas att jag slipper se en hemmamatch till från läktaren, säger Moon.

Det var under en skottövning i torsdags som olyckan var framme.

– Jag skulle skjuta och sparkade i gräset och kände direkt att någonting hände i knät. Det var en oerhörd smärta. Jag har inte råkat ut för någon liknande skada tidigare, berättar Seon-Min Moon som förstås tvingades lämna träningen.

Under läkarundersökningen i helgen konstaterades det att ingenting i knät är trasigt.

– Det visade sig vara ett ledband som är uttänjt. Det känns bättre i dag än det gjort de senaste dagarna så jag hoppas att snart kunna vara tillbaka, säger Son-Min Moon när vi träffar honom under söndagen.

Tror du att det finns någon chans att du spelar mot Gais på onsdag?

– Ja, visst finns det en möjlighet. Men vill naturligtvis spela, men jag får ju inte ta beslutet själv. Vi får se hur knät känns på måndag och tisdag.

Lördagens mållösa match mot Degerfors fick han följa från läktaren. Naturligtvis var det 90 frustrerande minuter för sydkoreanen som visat uppåtgående form på slutet.

– Ja, man vill ju inte sitta på läktaren. Det var väldigt jobbigt att se matchen och vi hade ju chanser att avgöra utan att lyckas göra mål. Vi hade behövt vinna den här matchen. Men samtidigt ska man också veta att Degerfors är ett bra lag, säger Seon-Min Moon.

ÖFK:s sjukgymnast Frida Eklund tror man inte kan ge besked förrän på tisdag hur det blir med Moon.

– Det handlar ju om ett inre ledband som är uttänjt och normalt handlar det om en veckas vila i bland två. Men med tanke på att knät känns stabilt och att han är så pass bättre nu efter några dagar så finns chansen att han kan spela. Det blir rehab under måndagsträningen och sedan får vi se om han kan träna på tisdag, säger Frida Eklund.