Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingades kasta sig ur brinnande bil

Mardrömssäsongen i Camaro Cup fortsätter för Litssonen Fredric Magnusson. Under lördagens andra heat på Mantorp fick han kasta sig ur en brinnande bil.

– Det var en väldigt kraftig rökutveckling, berättar han.

Annons

Incidenten inträffade på det andra varvet. Fredric Magnusson hade en bra position på banan och nosade på en sjunde plats.

Helt plötsligt började motorn brinna – och läget blev akut.

– Det började med att jag kände en värmeutveckling efter en kurva. Då trodde jag först att det handlade om att jag hade bromsat på innan kurvan. Men när jag skulle gasa så började det ryka rejält från motorn, berättar Fredric Magnusson.

Pappa Mikael Magnusson, som också är med i teamet, satt på läktarplats.

– Han fick snabbt köra åt sidan och kasta sig ur bilen. Bilen brann för fullt men man var snabbt framme och släckte branden. Det var inte roligt att se. En sådan situation kan vara riktigt farlig, säger Mikael Magnusson.

Fredric Magnusson klarade sig utan skador men händelsen fick flera att kippa efter andan längs banan.

– Man inser det nog inte riktigt själv att det är farligt. Men när man tittar på skadorna på bilen så förstår man vilken värme det har varit. Allting under bilen var uppbrunnet och kupén var helt rökfylld, berättar Fredric.

Teamet tror att branden orsakades av ett bränsleläckage. Redan i första heatet betedde sig bilen konstigt och tvärdog.

– Då låg jag på en åttonde plats och hade superbra fart. Men när det där hände så fick jag slingerköra och då hamnade jag till slut på en 15:e plats, berättar Fredric Magnusson.

• Det har varit en hel del incidenter i år. Hur har du upplevt säsongen?

– Det är så klart inte alls kul. Jag kände mig oerhört laddad inför den här helgen och hade ny motor och renoverade grejer med bakaxel, och så vidare. Körmässigt visar jag att jag hänger med, men det är skittråkigt att sådant här ska hända.

Nu väntar en analys av skadorna på bilen.

– Vi får riva och gå igenom. Ekonomsikt är det väldigt tufft nu och vi har en ansträngd budget, säger Mikael Magnusson.

• Finns det risk att ni inte kan fortsätta säsongen?

– Det vet vi inte än. Vi får se vad det här kostar, säger Mikael.

Men Fredrik Magnusson är fast besluten om att göra allt som krävs för att köra vidare. I början av augusti väntar årets motorhändelse på Frösön. Där ställs Magnusson mot Alx Danielsson i Camaro Cup.

– Jag måste ju göra allt för att vara med. När det äntligen går hemma kan jag inte titta på. Jag räknar med att kunna ge Alx en match, avslutar han.