Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvist löst mellan Fluur Hedman och landstinget

Den tidigare fackordföranden Kristina Fluur Hedman får 32 månadslöner för att sluta arbeta inom landstinget.

– Så är det. De ville väl inte driva det längre, och jag orkade inte driva det längre, säger hon till ÖP.

Hon säger sig vara nöjd med resultatet, även om hon och facket hade begärt tre årslöner, alltså 36 månader.

– Alternativet hade varit att ta det till Arbetsdomstolen, säger hon.

Konflikten är alltså löst, men Fluur Hedman vill gärna ha ett avslutningssamtal med arbetsgivaren innan hon lämnar Jämtlands läns landsting.

Nu är hon arbetslös, men hon vill jobba vidare som sjuksköterska.

– Ja, jag är ju inte deslegitimerad, säger hon och berättar att hon har en plan att arbeta upp ny erfarenhet i Sverige och sedan åka till Norge och jobba.

Papprena om uppgörelsen skrevs på förra tisdagen, 8 april, berättar Annica Sörensdotter som är tillförordnad personalchef i landstinget.

– Vi har försökt att hitta andra lösningar, men till slut var det detta som återstod. Jag tycker det är beklagligt, säger Annica Sörensdotter.

Kristina Fluur Hedman var under tolv år ordförande för Vårdförbundet i länet. När hon lämnade sitt uppdrag för att gå tillbaka till sjuksköterskejobbet blev det problem.

Hon hävdar att det är hennes fackliga bakgrund, frispråkighet och oräddhet som har gjort henne obekväm bland människor i ledande ställning.

Från arbetsgivarhåll har det hävdats att det handlar om att det finns tveksamheter om hennes kompetens efter att ha varit borta i tolv år, samt att hon ska ha samarbetsproblem.

Läs också:

Hon får inte tillbaka jobbet

”Det är oacceptabelt”

”Vi straffar ingen för att man är fackligt aktiv”