Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvisten kan avgöras i domstol

– Det krävs ett överskott på i princip 1 miljard för att aktie­ägarna ska få en utdelning. Det är fakta och det vill de inte tala om, säger Marja Lång.

Vem har rätt till överskottet, pantägaren eller den ursprungliga ägaren? Det är frågan som det tvistas om.

– Om vi säljer som pantägare eller som ägare av företaget, är det som får avgöras i domstol om de nu vill driva det, säger Marja Lång.

Hon är tveksam till om företaget kan få loss kapital till att driva en rättslig tvist.

– Men det här är väl det sista Rolf gör för att visa att han gjort allt han kan.

När det gäller överskottet så räknar hon med att det kan dröja år innan det är klart om det ens blev något. Hon tror inte aktieägarna inom D. Carnegie & Co ska hoppas på utdelning eftersom det finns skulder på 850 miljoner i bolaget.

intresse av den lösning som Maths O Sundqvist presenterat tillsammans med D. Carnegie, förklarar hon det med att de inte fått en skriftlig framställan.

Hon tycker inte att det är rimligt att staten efterskänker en skuld på 1 miljard till en individ.

– Maths O Sundqvist har tagit väldigt stora risker och lånat väldigt stora summor. Han säger att han varit företagare i 38 år, då måste han ha vetat vad han gav sig in på, säger Marja Lång.