Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyst från Jämtkraft om kärnkrafts-el

Jag har under lång tid, genom insändare och kommentarer, försökt få Jämtkrafts styrelse att svara på varför de handlar med kärnkrafts-el. Men icke. Styrelsen kanske anser att tystnad är bättre än ord utan mening?

Det som jag finner synnerligen intressant med Jämtkrafts handel med kärnkraftsel är att ägarkommunerna är mot alla former av uranbrytning. Tillstånd överklagas med en dåres iver av kommunerna.

All elproduktion har ett ursprung och kärnkraft kräver bränsle i form av uran.

Jämtkrafts styrelseordförande AnnSofie Andersson (S) är drivande och har tillsammans med andra författat flera debattartiklar och gjort uttalanden mot uranbrytning.

Hur tänker man när man samtidigt sitter som styrelseordförande i Jämtkraft som handlar med kärnkraftsel? Det är ju som att jobba för bevarande av elefanter samtidigt som man köper elfenbensprodukter!

Hur ser övriga i Jämtkrafts styrelse på handel med el från kärnkraft? Kanske påverkas den etiska kompassen av ivern att tjäna pengar?

I styrelsen sitter ju även miljöpartisten Andreas Englund. Första miljöpartisten som är för kärnkraft?

Kärnkraft kanske är okej så länge bränslet inte bryts i Storsjöbygden. Styrelsen och uranmotståndare bör känna till att det finns andra elbolag som har högre ambitioner än Jämtkraft och som endast tillhandahåller förnyelsebar el till privatpersoner och företag.

Jag är motståndare till uranbrytning och kärnkraft. Givetvis har jag lämnat Jämtkraft för ett elbolag som endast handlar med förnybar el.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel