Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsseger för ÖFK mot Brunflo

ÖFK tog som förväntat hem matchen mot Brunflo i DM–semin, men segern blev väldigt knapp tillslut.

– Det var bra motstånd. De är ett lag med självförtroende, vilket märktes, säger ÖFK:s tränare Björn Hamberg.

Annons

Första gången på naturgräs i år för bortalaget ÖFK och det syntes inledningsvis där passningar och mottagningar inte alls satt där de skulle. Brunflo utnyttjade detta och satte hög press, men det dröjde inte länge innan ÖFK tog över taktpinnen, även om få klara målchanser skapades. Istället så dök Brunflo upp och ordnade en frispark, och innan ÖFK ens hunnit få ordning på muren så smällde Joakim Westin dit 1–0 för Brunflo.

Men svaret kom rätt snabbt när en långboll nådde Felix Nordin som blev fri och kyligt lurade ner målvakten och la in kvitteringen. 1–1 i paus.

Brian Wake som startade matchen för ÖFK linkade av efter en halvtimme med en lättare skada.

– Jag fick en liten känning kring ljumsken igår och nu under matchen kändes det som att muskeln var nära att gå helt så istället för att riskera något så gick jag av. Vi får undersöka det efter matchen så får vi se hur allvarligt det är, säger Wake.

Istället för Wake kom Viktor Ageskär in, och det skulle visa sig bli just Ageskär som skulle skjuta hem segermålet när han från nära håll stötte in 1–2 en bit in i andra halvlek. Resten av matchen kontrollerades av ÖFK och Brunflo kändes trötta, men så på väg in på tilläggstid kom en slutforcering som toppades av ett kanonläge där Pontus Edholm prickade ribban. Extremt nära kvittering, men matchen slutade alltså med favoritseger.

– Det var ingen riktigt bra match, dåligt tempo och ingen riktig nerv förrän i slutet. Jag försökte ju förmedla till spelarna att våga, vi har inget att förlora, men vi kom inte riktigt in i matchen, säger Adam Mattiasson, tränare i Brunflo.

För ÖFK var det säsongspremiär på naturgräs:

– Vi kommer att spela på gräs mot Enköping i helgen så det var perfekt för oss att få den här matchen som uppladdning, säger Björn Hamberg, assisterande tränare i ÖFK.

Det blev också ett bra tillfälle för ÖFK:s yngre garde att få en match i benen och

– De gjorde det väldigt bra. Flera av dem har lite erfarenhet av seniorfotboll och vi möter ett lag som är högt uppe i div 3 och jag tycker det är dem som bär oss idag, konstaterar Hamberg.

Annons