Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uitto företräder inte folket

Regionfrågan med Socialdemokraterna med dess frontfigur Robert Uitto, kommer att slakta Jämtland när samgåendet med Västernorrland vinner laga kraft.

Uitto säger sig företräda folkets mening. Det är väl ingen som tror på detta efter ett möte i ämnet i Östersund för en månad sedan. Så vitt jag förstår så var alla som var där mer eller mindre emot ett samgående med Västernorrland.

Jag hörde ingen som var för. Han är emot en folkomröstning. Han är emot att genomföra en konsekvensbeskrivning. Bara jag Robert Uitto får en fin post i regionförbundet, så är allt som det ska.

Varför är det inte fler som engagerar sig i regionfrågan? Svaret är enkelt det finns inget ju inget att ta ställning till.

Det redovisades att frågan om sammanslagning kom upp 2007, för fyra år sedan. På fyra år har inte Uitto bemödat sig om att ta fram en konsekvensbeskrivning om vad en sådan sammanslagning får för konsekvenser. Vad gör karlen?

Men Uitto och socialdemokraterna har bestämt sig att genomföra sammanslagningen och då blir det så oavsett om jämtlänningarna vill detta.

Kom fram med en konsekvensbeskrivning så folk kan välja. Jag är den förste att ändra mig om det visar sig att samgåendet med Västernorrland är det bästa för Jämtland.

Gösta Håkansson, Åse, Trångsviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel