Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uitto skyller på andra

Robert Uitto (S) vill bli regionråd, men utan ansvar, han fortsätter skylla på andra.

Om man studerar boksluten i landstinget från de senaste åren, ser man tydligt att skatteintäkterna överstiger kostnadsutvecklingen och med det utgångsläget har Uitto och hans sossar med stöd av V kört landstingets ekonomi i botten.

Vi har en pensionsskuld på 2,6 miljarder kronor och ett ackumulerat underskott på flera 100 miljoner. Det är med den historien vi går in i en regionbildning.

Plötsligt och i elfte timmen börjar nu också Uitto att intressera sig för något han inte visat något intresse för tidigare, nämligen sjukvården och vår patientnära personal. Det är val om några månader, kära läsare.

Vad avser Löfvens löften till Sveriges landsting, så går de ut på att han lovat 2 miljarder till sjukvården att delas av samtliga landsting.

Skulle vårt landsting ensamt få hela summan skulle vi ändå ha nästan 1 miljard i underskott. Samtidigt lovar Löfven att chockhöja matmomsen och göra det dyrare att anställa unga, vilket skulle kosta Sveriges landsting cirka 5 miljarder.

Med dessa löften får Sveriges landsting minus 3 miljarder, i stället för plus 2 miljarder att dela på.

I vår region är sjukvården den största delen av verksamheten, i budget 93 procent. S har nu styrt landstinget i 92 år, kanske dags att pröva något annat? Kanske politiker som kan räkna plus och minus och som värnar länets hälso- och sjukvård och näringslivets möjligheter.

Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel