Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hamrin från Östersund skildrar maktmissbruk i ny trilogi

/

Med ett bagage fyllt av kunskap och erfarenheter från sitt liv som copywriter och marknadsförare var inte steget långt till att skriva böcker. Även om det länge hade funnits där som en tanke tog det tid att skrida till verket för 69-årige Ulf Hamrin.

Annons

Ulf Hamrin är född och uppväxt i Östersund och arbetade under många år inom olika reklambyråer och med marknadsföring. I dag bor han i Upplands Väsby där han ägnar sig åt att skriva böcker.

– En kompis till mig sa att han tycker att jag skriver bra och att jag borde skriva en bok. Jag kände att det skulle ta så lång tid att jobba med research, men då sa han att "du har ju redan all research, skriv utifrån det du redan kan", berättar Ulf Hamrin.

Sagt och gjort. Ulf Hamrin började skriva och nu är den första delen, "Bilden", i trilogin som har övertiteln "Jag finns inte" klar.

– Jag har utgått från en scen som jag redan är bekant med, då jag jobbat mycket med fotografer.

Handlingen utgår från att fotografen Johan Kvist får i uppdrag att åka till den lilla orten Jonarp för att ta bilder på entreprenören Axel Thunströms thailändska bärplockare till en reklamkampanj för kommunen. Berättelsen, som är fiktiv, beskriver Ulf Hamrin som en spänningsroman om ett hyperaktuellt ämne.

– Det handlar om maktmissbruk och utnyttjandet av maktlösa människor. Om kommunala pampar som tror sig ha makt och agerar därefter, berättar Ulf Hamrin.

Han har börjat skriva på den andra delen "Branden" och ska senare avsluta trilogin med "Brottet".

– Figurerna i handlingen har tagit över så att de talar om för mig vad jag ska skriva. Jag bara skriver och visste först mot slutet av "Bilden" hur det skulle gå.

Den 2 september var det boksläpp för "Bilden" på Upplands Väsbys bibliotek.

Annons