Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf hittade sin "skrotade" bil på Blocket

Ulf och Helen Redlund skrev över sin bil på bilfirman i tron om att den skulle skrotas.
Två veckor senare upptäckte de att bilen låg ute till försäljning på Blocket – för 11000 kronor.
– Vi känner oss grundlurade, säger Ulf Redlund.

Annons

Allting började med att paret Redlund fick sin bil stulen. När bilen återfanns skulle den besiktas hos en bilfirma i Gävle.

Eftersom fordonet även hade flera fel sedan tidigare fick de veta att reparationskostnaderna skulle bli väldigt dyra. Att kostnaderna skulle överstiga marknadsvärdet.

– Bilfirman sa att de skulle ombesörja att bilen blev skrotad varpå min fru skrev över bilen till dem för noll kronor, säger Ulf Redlund.

Försäkringsbolaget fattade sedan beslut om att de inte skulle få någon ersättning eftersom det var så lite av felen som var kopplat till bilstölden.

– Det var vi införstådda med. Det var bara att bita i det sura äpplet, säger Ulf Redlund.

Han och hans fru tänkte inte så mycket på händelsen efter det.

Förrän två veckor senare, på fredagen.

– Jag tittade på bilar på Blocket och såg en Ford Mondeo för 11000 kronor. Det såg ju bra ut, tänkte jag. Men sedan såg jag att det var vår bil!

Försäljare var en verkstad i Gävle. Det visade sig att verkstaden hade köpt bilen för 3500 kronor av en man. Sedan hade de reparerat den och lagt upp den på Blocket.

– Bilfirman har använt sig av den här mannen för att sälja vidare vår bil. Det känns som att det är någon som har stulit bilen igen, säger Ulf Redlund.

När Gefle Dagblad kontaktar mannen som sålde bilen till bilverkstaden framkommer det att han köpte bilen av bilfirman för någon tusenlapp.

Men enligt ett registreringsutdrag från Transportstyrelsen har mannen aldrig stått som ägare till bilen. Han tycks bara ha agerat mellanhand.

Bilfirmans vd skriver i mejl att hen inte tycker att de har gjort något fel. De ska ha tagit hand om bilen eftersom de har "en hög servicegrad". Hen skriver också att de "skänker" bort dessa bilar till uppköpare. Något som inte stämmer enligt mellanhanden.

Vd:n är tydlig med att de inte kommer att betala någon ersättning till paret Redlund.

– Vi anser att de har utnyttjat oss, säger Ulf Redlund.