Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Ohlsson tar nya kliv

I 15 år har Ulf Ohlsson dominerat på de norrländska banorna. Senaste tiden har han fått köra allt bättre hästar – för allt fler tränare – och segrarna har kommit.
– Livet kan inte vara bättre, sade Ohlsson ­efter sin V75-dubbel.

Annons

Ulf Ohlsson, 45, segrade med Big Nevada som tränas av Stig H Johansson. Samt Love i kallblodsloppet som han tränar själv. Dessutom var han tvåa med Be Mine Pellini och Bull Trap och han körde in hela 352 000 kronor på V75.

– Jag hade flera bra chanser i dag men samtidigt vet man hur svårt det är på V75 och jag är förstås jättenöjd med dagens resultat.

– Och det är ju det här man strävar efter, att få köra fler och bättre hästar, säger Ohlsson.

är en av topptränarna som har börjat använda Ohlsson som kusk allt oftare. Och när ordinarie Erik Adielsson var upptagen med köra Stig H:s Lord Capar i Milano på lördagen var Ohlsson det givna valet.

Med Big Nevada fick han ett fint lopp i rygg på ledaren och lucka i början av upploppet.

– Jo, det mesta stämde men jag var inte säker på hur jag skulle göra i sista sväng, om jag skulle backa mig loss eller följa med i rygg på ledaren och hoppas på en öppning. Men så tappade Tabacco Master travet i sista sväng, som låg utvändigt, och vi fick fritt. Sedan avgjorde han säkert och det är väldigt fin häst, berömde Ohlsson som tog andra segern med fyraåringen.

han kallas, vann sedan med Love. Han följde med i draget under slutvarvet och när han vred ut inne på upploppet avgjorde han säkert.

Olle Goop har tagit hela 65 banchampionat och toppar den ligan i landet. Ulf Ohlsson ligger på sjätteplats med 35 championat på: Bergsåker (5), Bollnäs (2), Dannero (6), Hagmyren (5), Hoting (4), Oviken (2), Romme (1), Solänget (5), Umåker (1) och Östersund (4).

var Accliam, med Håkan Eriksson i sulkyn, tillbaka som vinnare efter ett par sämre löpningar. Tempot var tufft vilket gynnade Eskilstunahästen som segrade på nya rekordet 1.12,5 över medeldistans. Tiden är den näst snabbaste i storloppet Guldbjörkens historia. (TT)

Mer läsning

Annons