Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ulla har allas förtroende"

Ragunda Kritiken mot Ulla Persson Titelman och arbetsmiljön på IFO är skarp från tidigare anställda. Situationen har varit dålig men är nu bra, enligt kommunchefen Gun Fahlander.

– Min uppfattning är att personalen har förtroende för Ulla, säger hon.

Gun Fahlander blev kommunchef i Ragunda år 2011. Ganska omgående fick hon höra att personer som arbetar på individ- och familjeomsorgen vantrivdes på arbetsplatsen. Hon berättar att folk både skrev och ringde till henne för att berätta om detta.

– Arbetsmiljön var dålig. Folk mådde inte bra helt enkelt, säger hon.

Därför inledde kommunen en arbetsmiljökartläggning på individ- och familjeomsorgen, även företagshälsan blev inkopplad. Ett år senare gjordes en uppföljning som visade att arbetsmiljön var mycket bättre och att de anställda trivdes, enligt Gun Fahlander.

Hon tror att den kritik som nu riktas mot IFO-chefen Ulla Persson Titelman och arbetsmiljön på individ- och familjeomsorgen är gamla uppgifter.

– Jag tror inte att situationen är dålig i dag. Min uppfattning är att personalen har förtroende för Ulla och att de mår bra på sin arbetsplats. Så länge jag inte har hört något annat så är det svårt för mig att kommentera detta ytterligare, säger Gun Fahlander.