Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ultimata guiden till Åres pjäxdans

Svettig pjäxdans till ett högljutt coverband eller stilla avkoppling framför brasan? Det är bara att välja. I Åre finns en afterski för alla - hitta ditt favoritställe.

Timmerstugan

I botten av Stjärnbacken hittar du backrestaurangen Timmerstugan. Men Timmerstugan är långt mer än en vanlig ordinär lunchservering i backen, här snackar vi ett ställe som snabbt byter skepnad och känsla, från bistro till nattklubb. Eller som under söndagseftermiddagarna då Timmerstugan förvandlas till afterski-klubben Aprés Midi. Gardinerna åker ner, rökmaskinerna hostar i gång och färgglada spotlights blinkar ikapp. Vi snackar tokparty, skumpa och stök.

När? Söndagar, från klockan 14.30

Dahlbom på Torget

En trappa upp huserar afterskin som har utsikt mot Åre torg, Åresjön och Renfjället. Centralt i rummet sitter alltid en pianist och omkring finns soffor och en stor bar. Grunden är en mysigare och lite mer dämpat afterski - men som också höjer tempot när stämningen infinner sig.

När? Torsdag-lördag. Från klockan 15–18.

Årehyddan

Timmerkåken i kanten av Stjärnbacken, eller vid Bergbanans mellanstation om man så vill, går under namnet Årehyddan. Här erbjuds daglig underhållning i slutet av skiddagen, allt från mysiga trubadurkvällar till fullskalig pjäxdans. På scen hittar du under olika veckor Patriks Combo, Björn Salomonsson, Peter Glyt, Gladys Del Pilar och många andra.

När? Alla dagar från klockan 15.

Verandan

Vi vet det börjar bli tjatigt. Men letar du efter Dippan så är det egentligen Verandan du vill till. Här finner du samma kristallkronor i taket som förr men mer afterski än någonsin in under. På scenen hittar du klassiska afterskiband såsom Marmeladorkestern, Smalare än Thord Band, Rydell&Quick, Ständut Blakk och Pist Off. Därmed förstår ni ju själva vad som väntar efter att de inledande gitarr-riffen har börjat ljuda. Just det. Ett gungande publikhav och skränande allsång.

När? Torsdag-lördag. Öppnar klockan 15.

Copperhill Fireside Lounge & Bar

Stället för dig som vill njuta av skön stämning, skön musik och kanske till och med äta samtidigt som du går på after ski. Här är det lobbybar med sprakande atmosfär, loungekänsla och musikunderhållning som gäller. Talangfulla musiker och DJ:s står vanligtvis för tonerna.

När? Alla dagar i veckan, tid för musik varierar mellan 17–20

Tott Hotell

Tott Hotell har varit ett klassiskt afterski-ställe länge. Redan i mitten av 1900-talet spelade musikintresserade gäster piano efter skidturen. Resten av säsongen gästas Tott av storheter som HAAKS, Jan Johansen, Charlotte Perrelli, Timoteij, Shirley Clamp och Linda Bent

När? Fredag–lördag från 16.00.

Fjällgården

Klassiskt pjäxdansarställe där du kan dra stoppsladden precis utanför dörren. Fullsatt, svettigt och sprudlande då det är som bäst. Fjällgården hittar du i botten av pisten Snobbrännan och samtidigt i toppen av Åre Bergbana. Storheter som Celeste&Sebbe, Murphys, Bad Influence, På G, Gul Front, Vi3 och Ständut Blakk växeldrar på scen ungefär en vecka i taget.

När? Alla dagar från klockan 15.

Läs mer om Åre:

Gilla ÖP Åre på Facebook

Se vimmelbilder från världscupen och afterskin i Åre

Se bilderna från vimlet vid VM8:an