Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ultralöparen fortsätter upp på Åreskutan

Nu har ultralöparen och miljöaktivisten Peter Devriese nått sitt mål efter över 100 dagars löpning. Men han nöjer sig inte med det utan planerar att ta en tur upp på Åreskutan på lördag. Då har de som vill chansen att träffa och spinga med den belgiska löparen som aldrig tycks bli trött i benen.

Annons

Efter att ha sprungit 122 dagar nådde ultralöpare Peter Devriese målet i går. När han nådde Fjällportens pensionat i Duved hade den 45-årige belgaren sprungit i 122 dagar. Han började springa i Spanien och hans projekt heter Runfortheclimate. Med sin aktion vill han påminna om att det är dags att ansvar för klimatförändringarna, så här skriver han på sin hemsida: Vi måste vakna upp, vi måste förändra oss.

Under löpningen har han haft med sig sina saker i en kärra han dragit bakom sig. När han kom fram till Duved

På lördag 20 september Katrien Van Cauwenberg, som driver Fjällportens pensionat med sin sambo, att bjuda in alla löpare från bland annat Åredalens Running och Duveds IF för att hänga på när Peter Devriese kommer att springa på Årekutan. Samlingen sker klockan nio på Åre Torg.

– Alla är varmt välkomna att hänga på. Att nå toppstugan kommer att bli grädden på moset på hans stora äventyr. Vi hoppas på kanon fint väder med toppen utsikt och många glada löpare som vill hänga på, säger Katrien.