Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Under all kritik att remisser försenas

Annons

Jag fick en remiss från Östersunds sjukhus till Umeå för åtta veckors strålning mot min cancer.

Efter cirka två veckor ringde jag till Umeå för att höra när strålningen beräknades ske. Till min förvåning fick jag beskedet att de inte fått någon remiss från Östersund.

Därefter ringde jag till den enhet på Östersunds sjukhus som skulle ha vidarebefordrat min remiss. Jag fick då beskedet att den skulle sändas denna dag, det vill säga cirka två veckor efter läkarens remissbeslut.

Den sekreterare jag pratade med beklagade fördröjningen, men sa samtidigt att de hade minst en veckas eftersläpning av remisshanteringen.

Jag anser att det är under all kritik att strålning av en så allvarlig sjukdom som cancer fördröjs flera veckor på grund av att remisserna inte sänds iväg omedelbart. Det skulle till exempel vara främmande för postorderföretag eller Posten att låta ordrar och brev bli liggande i flera veckor på grund av arbetsanhopning.

Med anledning av ovanstående önskar jag att den eller de som är ansvarig för remisshanteringen svarar på följande frågor:

1. Vilken ambitionsnivå har Östersunds sjukhus för vidaresändning av remisser?

2. Vilken befattning ansvarar för organisationen av remisshanteringen?

3. Kan man förvänta sig någon uppsnabbning av remisshanteringen?

Cancerpatient

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel