Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Under det rosa parasollet: Jeannette Trebbin

Bor: Frösön

Familj: två vuxna döttrar

Ålder: 55 år

Gillar: att vara i naturen

Favoritbok: alkemisten av Paulo Coelho

Annons

Hur ser din vardag ut?

Morgonen ägnar jag åt yogaförberedelser. Eftersom jag för det mesta jobbar eftermiddagar/ kvällar som yogalärare, försöker jag alltid vara ute i naturen en stund varje dag. Under sommarhalvåret blir det promenader och på vintern längdskidåkning.

Vad drömmer du om?

Jag är ganska nöjd med mitt liv som det är. Det viktigaste för mig är att känna mig i harmoni med mig själv och omvärlden. Har jag denna balans inom mig attraherar jag också det jag behöver och kan känna att jag har ett överskott att ge ut av.

Vad är det mest spännande du har gjort i ditt liv?

Jag har gjort många spännande och ovanliga saker i mitt liv. Som ung bodde jag under längre tider i exotiska länder som Indien, Guatemala och Mexico. Jag har även bott i storstäder som London, Paris och New York. Eftersom jag har sett och upplevt mycket i mitt liv har jag inte så stor längtan till att resa. Nöjdast är jag på Storsjöns is på mina längdskidor.

Vilken är din relation till mat?

Jag tycker om enkel och hälsosam mat, men lägger inte så stor möda på att laga mat. Men blir jag bjuden på god mat är jag en mycket tacksam gäst.

Finns det något du saknar som du skulle behöva?

Egentligen inte. Jag tror att om jag känner saknad handlar det i grunden om att jag inte har lyssnat på mig själv och mina behov. Att jag i vissa stunder inte har kunnat hålla mig i balans och därför tappat energi.

Brukar du lyssna till dig själv?

För det mesta, men jag måste hela tiden vara uppmärksam på att jag gör det. Jag faller snabbt in i ett gammalt mönster från min uppväxt som innebar att fokus låg utanför mig själv. I mitt arbete som yoga och mindfulnessinstruktör talar jag mycket om vikten av att lyssna inåt och lär också ut tekniker för att öppna denna inre dialog. Det är inte så enkelt att veta vad det egentligen innebär att fullt ut kunna lyssna på och stödja sig själv. Först när vi är förankrade i oss själva, skapar vi det liv som ger oss känslan av frid och välbefinnande.

Vem tror du att du är?

Jag tror att jag som de flesta människor har många bra egenskaper som kan komma till uttryck när jag hittar de rätta kanaler för att nå ut. Jag har alltid haft ett stort behov av att skapa synliga bevis på det vackra i världen och har därför alltid tyckt om att måla eller spela fiol och flöjt. Kanske för att övertyga mig själv om att aldrig ge upp idén om att det goda är starkare än livets mörka sidor. Jag har alltid haft en övertygelse och förmåga att gång på gång resa mig när livet har varit svårt och tungt just för att jag alltid har vetat att ljuset och det positiva i livet är en realitet.

Vilken är din drivkraft?

Det är nog just detta att aldrig låta mörkret eller det negativa få ett övertag.

Vart är du på väg?

Jag strävar efter att bli mindre dömande och kritisk mot mig själv och min omgivning. Att identifiera med vilka ögon jag ser på mig själv och min omgivning är för mig en möjlighet att se och uppleva på ett "sannare" sätt. Jag är övertygat om att jag med mina tankar skapar det jag känner och upplever. Därför tror jag att vid att tänka annorlunda kan jag ändra mitt liv på ett positivt sätt.

Vad tror du på?

Jag har alltid trott på en kraft som är större än vad vi människor förstår. Denna tro och tillit har hjälpt mig i svåra stunder. Med åren och med mitt yogautövande har jag insett hur stor del av denna kraft som alltid finns inom mig fast jag kanske inte alltid förstår det. Jag är tacksam för att jag genom mitt arbeta kan ge människor möjligheten att själva få uppleva detta.