Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underbart, tyckte de la Rose

Jacob de la Rose läste situationen och satte fram klubban.

Leksingens styrning säkrade 3–2 mot Ryssland och gruppseger i junior-VM.

– Helt underbart att höra publikens jubel, säger han.

Efter en riktigt stark svensk start hade Ryssland kommit tillbaka.

Sveriges 2–0-ledning åts upp av två ryska power play-mål.

Då avgjorde "NHL-kedjan".

Elias Lindholm fick tag i pucken bakom mål, hittade backen Gustav Olofsson och Jacob de la Rose fanns framför mål.

Styrningen framkallade JVM:s största måljubel så här långt.

– När pucken gick upp till Olofsson tänkte jag bara på att ta position framför och försöka styra. Att se den gå in, ja det var helt fantastiskt, säger Jacob de la Rose.

– När slutsignalen gick var det öronbedövande. De hjälper oss verkligen, säger han om publiktrycket – fullsatt igen i Malmö Arena.

För den fortsatta lottningen betydde dock inte 3–2-målet något. En svensk poäng hade räckt för att säkra gruppsegern.

Nu blev det fjärde raka segern och Juniorkronorna går in i slutspelet med hög svansföring.

Utan poängtapp och med vetskapen om att alla formationer kan producera.

Nu var det Andreas Johnson från "Frölundakedjan" och Nick Sörensen från tredjelinan som gjorde målen innan Jacob de la Rose och "NHL-kedjan" avgjorde.

– Vi har fyra riktigt bra kedjor som alla kan göra jobbet både defensivt och offensivt, säger de la Roses kedjekamrat och lagets kapten Filip Forsberg.

– Dessutom har vi visat att vi har en stark moral och spelar ända tills tutan går. Det är viktigt, för mycket kan hända i en sådan här turnering, säger Filip Forsberg.

Nu väntar Slovakien i kvartsfinal på torsdag.

– Jag har inte sett så mycket av dem, men vet att det finns en drös slovaker i toppen av poängligan, säger Elias Lindholm, tredje man i kedjan.

– Finnarna och ryssarna har vi mött ofta och vet att de har sina speciella spelsätt. Slovakien tror jag dock inte ens att jag har varit med och mött, säger Lindholm.

Han tror att det finns ytterligare en växel att peta in i slutspelet.
– Vi har mer att ge och får se till att visa det i slutspelet. Det gäller att röra på fötterna och skapa ytor för varandra ... vi skapar en del chanser men har så mycket kapacitet i femman att vi skulle kunna göra det mest hela tiden, säger Elias Lindholm.