Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underblås inte motsättningar

Just nu sköljs hat och intolerans över personer som röstat på Sverigedemokraterna. De kallas rasister – även på våra tidningars ledarsidor.

Särskilt förvånad blir man då det verkar komma från dem som förespråkar tolerans och mångfald. Att sensationslystet underblåsa motsättningarna mellan grupper kan bara vara negativt för alla.

Jag röstade inte på SD. Dock har jag en förståelse för att många gjorde det. Jag upplever inte att de som röstat på SD gjort det på grund av något intresse för rasbiologi, inte heller har jag hittat något i SD:s program som kan tyda på att de är rasister.

Anser våra journalister och ledarskribenter att man "nog kan anta att de som röstar på Sverigedemokraterna är rasister", eller? Jag är lite petigare än så innan jag går så långt att jag kallar folk för rasister, så upplys mig!

Ofta hör man att de som röstar på SD inte förstått vad politiken går ut på. Upplys i stället för att fördöma.

Jag tror att många är oroliga över att våra skattepengar inte ska räcka till välfärd åt alla. Folk är inte dumma, alla förstår att flyktingmottagningen kostar stora summor, vem är det som får betala?

Är det de äldre som inte får en värdig vård eller barnen i stora grupper på dagis? Våra skattepengar är inte obegränsade.

Svenskarna har generöst välkomnat en miljon utlandsfödda till vårt lilla land innan det hördes några protester, många vill säkert väl men deras gräns är nu nådd.

Varför spä på motsättningarna mellan grupperna? Det är möjligt att förstå båda sidorna.

Förstår att många vill väl med sin generösa flyktingpolitik, men kan även förstå att människor kan känna sig oroliga. Oron kan ju vara befogad, ingen kan säkert veta vad det innebär på sikt.

Klara T.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel