Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underhållande med besök från Norra Brunn

Kanske är det den intima stämningen som infinner sig när de flyttat ut i foajén, kanske är det för att komikerna känns lite mer gemytliga.

•Stand up, Norra brunn på turné

•Thomas Oredson, Mikael Koppelman och Zinat Pirzadeh

•Storsjöteaterns foajé, fredag kväll

Men andra besöket från Norra Brunn är mycket mycket bättre.

Thomas Oredsons inledning är det hög mysfaktor på, det fungerar att inte ha det vanliga rappa stand up-tempot, utan i stället redogöra för krockar mellan gammalt och nytt i ett sävligt och redogörande tempo.

Det blir på något sätt ännu roligare då. Publiken bjuds på många vitsiga infall, som när han skulle berätta för barnbarnet vad en bok är: ”Det är som ett jävligt långt sms, fast utan smileysar”.

Mikael Koppelman tar över. Inledningsvis blir det mycket drift med hans alldaglighet och hans ”banktjänstemanutseende”. Fast han invaggar publiken i ett falskt lugn, för rätt vad det är driver han både med både våldtäktsmän, Jimmie Åkessons utstormning i folkdräkt och om skoterkriminella kontra mc-kriminella.

Zinat Pirzadehs framträdande är mycket roligt. Hon inleder med att bryskt ropa: ”Har vi någon ljudtekniker här? Vad heter du? Kan du ta bort brytningen?”.

Hennes farfar var tydligen väldigt kort och hennnes farmor väldigt lång. Anförandet avslutas med ”farfar var liten, men duktig på klättring”. De fick tolv barn. Rått men hjärtligt.

Vi får roliga citat från Zinats släkt som ”den rätta mannen finns inte, man ska rätta till mannen”. Hon konstaterar att efter hon fått permanent uppehållstillstånd har hon blivit svensk ”på riktigt”, eftersom hon både fått ångest och pollenallergi.

Thomas Oredson avslutar kvällen med att enligt egen utsago behandla de stora frågorna. Som hur länge Maud Olofsson får vara partiledare egentligen, och hur himla oekonomisk bibelns förläggare var, genom att slänga med en massa moseböcker på köpet.

En mycket underhållande kväll, där Norra Brunn riktigt fick visa vad de går för.