Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underjordiskt garage för 90 bilar planeras

Tott hotell vill bygga ut anläggningen med 200 hotellrum. Dessutom planeras ett nytt underjordiskt garage med plats för 90 bilar.

För några år sedan sålde de dåvarande ägarna till Tott hotell merparten av hotellrummen som blev bostadsrätter. Nu anser de nuvarande ägarna att de allmänna utrymmena, särskilt restaurangen, är för stora i förhållande till antal lägenheter och hotellrum. För att komma i balans krävs en ny hotellbyggnad.

Tott Hotell vill bygga en flygel med fem våningar samt en eller två sluttningsvåningar. Byggnaden ska vara uppdelad i tre huskroppar. Flygeln ska byggas i en sluttande terräng nedanför hotellet, det kommer således inte bli högre än huvudbyggnaden.

I den nya byggnaden ska det bli 120 lägenheter varav flera kan delas i två hotellrum, sammanlagt blir det cirka 200 hotellrum inklusive sviter och lägenheter. Huvuddelen av lägenheterna ska säljas som bostadsrätter med uthyrningsavtal.

Dessutom ska ett parkeringsgarage byggas under marken där det idag finns parkeringsplatser söder om hotellet. Efter byggnationerna blir det 165 parkeringsplatser, idag finns cirka 45 stycken.

Men innan ett bygge kan komma igång krävs en detaljplan. Detaljplanen ska inte bara omfatta den nya byggnaden utan även hela hotellområdet.

Eftersom området är brant och ligger vid Mörviksån måste exploatören göra en geoteknisk undersökning. Undersökningen ska bekräfta att det finns fast mark. Rasrisken är störst under byggtiden och exploatören måste se till att slam från byggplatsen inte når Mörviksån. En miljökonsekvensbeskrivning måste upprättas för att klara ut konsekvenserna av byggandet i den branta terrängen och närheten till ån.

Om samrådshandlingar skickas ut senast i mars räknar kommunen med att ett antagande av detaljplanen kan göras i oktober nästa år.