Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underkänt, Miss Li

Miss Li försöker, men når inte fram till oss. Konfettin är det enda som skimrar på torget under kvällens spelning.

Solen smeker torget med sina sista kvällsstrålar innan hon går ned. Upp på scen går Linda Carlsson som Miss Li. Det är fjärde gången hon besöker Storsjöyran och det är med en hes stämma hon jobbar sig igenom konserten.

Första låten under spelningen är "Dancing the whole way home" och konfetti exploderar ut över oss och lägger sig i mångas hattbrätten. Miss Li själv har lämnat den karakteristiska hatten hemma. Men det vägs upp med två andra hattar i bandet. En av hattbärarna är Sonny Boy Gustavsson – han spelar gitarr, sjunger och spexar på scenen i hopp om att få i gång publiken. Det är lite trögt. Clas Lassbo spelar vanlig bas samt ståbas. Trummorna bankas av Edvin Nahlin och My Wall står för fiolen.

Miss Li når inte riktigt fram till oss trots tappra försök. Hon och bandet står sin en egen bubbla. Det är endast när hon hoppat ner till marknivå som vi riktigt får närkontakt med henne.

Vid ett tillfälle påminner hon om vår existens genom att säga att vi faktiskt lever just nu. Tänkvärt, absolut. Men jag funderar på om jag kanske ska äta en chokladbit på vägen hem i stället för att dansa hela vägen – vilket hon gjorde en gång i tiden, enligt egen utsago.

I slutet av spelningen känner jag äntligen igen henne och hennes pianospel. Det är få som kan mangla ett piano som Miss Li och ändå få det att låta förträffligt. De sista tonerna av "Oh boy" är lite röjigare, men ovant tama för att vara henne.

"My heart goes boom" påpekar hon med en röst som blir mer och mer rosslig. Östersundsdansarna Fanny och Johanna öser allt vad tyget håller på varsitt podium.

Konfettin sprutar återigen och glittrar i solen. Miss Li och bandet glänser dock inte lika starkt. Musiken tystnar. Jag tar av mig hatten och borstar av den glittret som fastnat och lämnar torget bakom mig.

• Stortorget

• 20.00

Betyg: 1/5