Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undermålig väg genom Brunflo

Vägen genom Brunflo är helt undermålig! Vi behöver en riktig gång- och cykelväg genom byn. Vi behöver bättre, fler och säkrare övergångsställen.

Vägen behöver rustas upp och man bör göra genomfarten mer trevlig med buskar, blommor och träd. Gör genomfarten genom Brunflo bättre så ska ni se att folk kommer tycka att det är okej att åka genom Brunflo.

Det är bra att hastigheten har sänkts genom byn, men det har ingen större verkan! Vägen måste bli smalare för att folk ska sänka hastigheten. I dag dundrar lastbilar förbi i betydligt högre fart och det känns inte så säkert att korsa det enda övergångsstället som finns.

Problemet med att få genomfarten förbättrad är att det faller mellan stolarna om vem som har ansvaret för den. Trafikverket äger vägen, tills dess att en eventuell förbifart byggs. Byggs den så blir vägen genom Brunflo kommunens ansvar.

Oavsett vems ansvar vägen är eller kommer att bli är situationen akut! Barnen som går på skolan i Storviken ska så småningom (i dag från årskurs 6) ta sig över vägen upp till Kastalskolan.

De barn som bor nära gångtunnlarna går givetvis genom dem men inte de barn som bor på andra sidan Storviken. Dessa barn går över järnvägsövergången och ska sedan gå över E 14.

Kommunen måste ta sitt ansvar; ställ krav mot Trafikverket eller gör förbättringarna själva! Vägen blir inte en förbättring bara för dem som bor i Brunflo utan även för alla som passerar!

Marina Stuberg

Brunflo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel