Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersåker får största bygghandeln i åre kommmun

Undersåker får en jättelik bygghandel. Det är Fresks XL Bygg som står bakom satsningen som blir den största bygghandeln i Åre kommun.

Än så länge är det bara de omfattande markarbeten vid västra infarten till Undersåker som skvallrar om att något är på gång. Det är här som den nya bygghandeln ska byggas. Ulf Richardsson, som tidigare ägde bygghandeln i byn innan den såldes till Fresk.

– Det blir en helt ny anläggning och vi ska flytta vår verksamhet som vi har i byn. Jag kan inte säga hur stort vi bygger, detaljerna är inte klara men det blir en stor hall. Allt ska rymmas under ett tak,

Marken som görs i ordning för fastigheten uppgår till 17 000 kvadratmeter, då ska även parkeringar samt in- och utfarter få plats. Men familjen Oscarsson, som äger Fresks XL Bygg, har tillgång till omkring 70 000 kvadratmeter mark här vid västra infarten till Undersåker så fler verksamheter kan utvecklas på platsen om intresse finns.

Rickardsson berättar att det är den starka framtidstron som gör att Fresks vill satsa.

– Ja, det är fortfarande mycket som är obyggt i Åre och så tror vi på ett positivt besked i juni om alpint VM i Åre.

Skistar har ju byggt nya liftar i Björnen och här ska drömmen om västra Björnen förverkligas. Det handlar om tusentals nya bäddar. Dessutom finns ju planer på att bygga ut Rödkulleområdet.

Den nuvarande byggbutiken i Undersåker, som familjen Rickardsson har drivit i tre generationer, har omkring 10 helårsanställda. Med nysatsningen räknar Ulf Rickardsson med fler arbetstillfällen. Men framför allt kan personalen och kunderna se fram emot en bättre butik. Den gamla, som ligger vid byvägen i Undersåker är trång med många skrymslen och vrån.

Den nya bygghanden krävde inte någon detaljplan. Åre kommun var positiva eftersom man gärna vill se en flytt av den gamla butiken från bykärnan. Då slipper man tunga transporter längs byvägen.

– Vi finns ju mitt i ett bostadsområde så det är bra att man slipper sådant.