Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underskatta inte väljarna

Ännu har jag inte gjort mitt första fullmäktigesammanträde i Bräcke kommun. Ändå har jag hunnit med att i stora rubriker i lokala tidningar bli både hyllad och ifrågasatt.

Ärligt talat hade jag inte en aning om att det var så här det skulle kunna bli. Men jag förstår att mediernas roll är att granska, och då är jag själv så klart inget undantag.

Låt mig först som sist säga att ÖP hade helt rätt i att jag haft ett faktafel på en delsumma i mina frågeställningar om Folkets hus.

Ett faktafel som i grunden inte påverkar mina frågeställningar, men ändå ett faktafel som jag borde ha kunnat undvika om jag inte missat ett mejl från kommunen. Jag begriper inte hur det gick till, men missat är det.

För detta ber jag om ursäkt så klart. Men jag vill samtidigt säga att det faktafelet inte förändrar någonting i sak.

Faktafelet gäller hur stor kostnadsökningen för skolmat och hyra varit från 2009 fram till i år. Detta beroende på att den summa jag använde för 2009 var för låg, inte att dagens summa är för låg. Den är korrekt. Bräcke kommun betalar årligen över 10 miljoner kronor till Folkets hus.

Jag krävde en opartisk granskning av om detta är och har varit en bra affär för Bräcke kommun. Det kravet står jag fast vid.

ÖP:s granskning har visat att det finns skäl att fortsätta ställa frågor om skolkostnaderna i Bräcke kommun, och om avtalen som kostar pengar för kommunen oavsett om det drivs skola i Folkets hus eller ej när 15-årskontraktet går ut.

ÖP:s granskning bekräftar att det finns dåligt eller inget beslutsunderlag alls att falla tillbaka på när det gäller flytten från Bräcke skola, och en nonchalant inställning till det problemet.

Kommunalrådet Sven-Åke Draxten verkar nu ha tagit så mycket intryck av detta att han i ÖP utlovade en opartisk utredning av den kommunala upphandlingen. Det borde han kanske ha gjort redan i valrörelsen.

För när ÖP skriver i sina rubriker att mitt faktafel låg bakom Centerpartiets och mina framgångar i kommunvalet så tillåter jag mig tro att tidningen har fel.

Ett alldeles för långt och ensidigt politiskt maktinnehav med slutenhet, bristande delaktighet och ingen debatt är grundorsaken till socialdemokratins förlust. Ett tydligt exempel på S-makten i människors vardag har varit hur skolfrågorna skötts genom åren. För detta straffades partiet i valet.

Och för detta belönades C med mandat och jag med kryss i valet, eftersom vi vågade utmana och peka på en alternativ politik med framtidstro för Bräcke kommun.

Att tillskriva mitt faktafel valresultatet är att överskatta min person och underskatta väljarna, tror jag.

Jag tänker fortsätta driva min linje.

---

Läs mer: ÖP:s ledare "Rond utan vinnare mellan Flatmo (C) och Draxten (S)"

Theresa Flatmo (C)

fullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel