Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"UNF går mot strömmen"

Antalet medlemmar i Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, i Jämtlands län ökar mer än rikssnittet.

Annons

– UNF går mot strömmen. Andra ungdomsorganisationer tappar nämligen medlemmar, säger Sten Strandberg, 22, Östersund.

Vid UNF:s distriktsårsmöte på Sällsjögården utanför Mörsil under veckoslutet efterträddes han som ordförande av Malin Klasgren, 23, Östersund.

UNF i länet har nu 135 medlemmar.

– Det är en ökning med ett 20–tal på ett år. Dessutom har det startats tre nya UNF–föreningar i Bräcke, Hammarstrand och Stugun. Östersund hade tidigare enda föreningen.

Sten Strandberg har aldrig tvekat över att välja ett helnyktert liv.

– Jag tycker det är onödigt att dricka och att alkohol inte ger några positiva effekter. Och jag får respekt för mitt ställningstagande. De allra flesta tycker att jag gjort ett jättebra val.

Magdalena Enlöf, 24, Frösön, är fram till 1 maj UNF:s fältkonsulent i Jämtlands län och Ånge kommun. I hennes arbetsuppgifter ingår exempelvis medlems– och ledarrekrytering, skolinformation och utbildningar.

– Vi har ett mycket bra värvningsår bakom oss, säger hon.

Oskar Jalkevik, 24, Stockholm, från UNF:s förbundsstyrelse deltog i distriktsårsmötet.

– Anledningen till att UNF får fler medlemmar är nog en motreaktion till den ökade alkoholkonsumtionen i landet. Många ungdomar som söker sig till oss har föräldrar som dricker och ser vilka problem som alkoholen kan skapa.

Enligt Oskar Jalkevik har en tredjedel av landets niondeklasser en helnykter livsstil.

– Den bilden får man inte i medierna. Och det beror nog på att de som dricker hörs mest.