Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna ska ha kidnappats i Sundsvall – polisen har gripit fyra misstänkta

Artikel 1 av 1
Kvinna bortförd från sitt hem i Sundsvall
Visa alla artiklar

Under torsdagskvällen ska en ung kvinna i Sundsvall ha blivit utsatt för människorov. Polisen har gripit fyra misstänkta personer, tre män och en kvinna. Brottsoffret, en kvinna i 20-årsåldern, är påträffad och i säkerhet.

Händelsen inträffade på en adress i Sundsvalls kommun. Den unga kvinnan rövades bort från sitt hem. De misstänkta ska ha varit beväpnade med tillhyggen enligt polisen. Polisen larmades om det inträffade klockan 20.45.

Enligt uppgifter från polis på plats ska den unga kvinnan ha påträffats och är nu förd till trygghet. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt fysiskt skadad och inte ha behövt sjukvård.

Flera polispatruller arbetade under kvällen med ärendet. De misstänkta kommer att tas in till polisstationen och förhör kommer att hållas. Därefter kommer jouråklagare att fatta beslut om personerna ska anhållas eller inte.

Polisen har haft ett första förhör med den drabbade kvinnan. Det uppges ha funnits vittnen till händelsen, även de är hörda initialt.

– Vi har gripit fyra personer i 20-årsåldern som inledningsvis är misstänkta för människorov och övergrepp i rättssak. Det kan eventuellt ske fler gripanden. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson.

Gripandet av de misstänkta, tre män och en kvinna skedde inte långt från adressen som kvinnan rövades bort från.