Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung utsatt flicka hittades i Växjö

Växjöpolisen hyllar socialtjänsten i kommunen sedan en 15-årig flicka fått hjälp med bland annat mat och nattlogi. Flickan misstänks ha utnyttjats för människohandel.

Annons

Det var i fredags kväll som någon larmade polisen om den unga flickan som satt och tiggde utanför en matbutik i centrala Växjö. Uppringaren var orolig, det var kallt ute och flickan var ensam, rapporterar Kvällsposten.

Enligt Carina Berggren, inre befäl vid Växjöpolisen, misstänker polisen att hon utnyttjats för människohandel. Enligt misstankarna har hon transporterats till Sverige för att tigga, skriver tidningen.

Polispatrullen som kom fram kopplade genast in socialtjänsten.

"Vi tog hand om flickan och körde henne till polisstationen. Socialen var redan på polisstationen innan vi kom in. Glöm inte att det är klockan 17.30 på en fredagskväll", skrev Växjöpolisen sedan uppskattande om kommunens socialtjänstemän på sin Facebooksida.

"En stor eloge till socialen i Växjö kommun".

Flickan visade sig vara 15 år och med hjälp av tolk framkom allt eftersom uppgifter som stärkte polisens misstankar om att hon var utnyttjad.

"Den unga flickan togs om hand via socialtjänstens beredskap och kördes till en plats där hon fick mat och erbjöds att tvätta sig, och första gången på lång tid möjlighet att sova i en säng", skriver Växjöpolisen på Facebook.