Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga fältbiologer brinner för naturen

Vill du dyka in i naturen, upptäcka djurlivet i Östersund och kanske till och med engagera dig miljöpolitiskt?
Och dessutom göra det med likasinnade?
Då är troligtvis Fältbiologerna din grej.

Fältbiologerna är en rikstäckande förening för alla barn och ungdomar som är intresserade av natur och miljöfrågor. Efter att ha legat i dvala några år så har nu Östersundssektionen vaknat till liv igen, och nu vill de att flocken av naturintresserade ungdomar ska växa sig större.

Är du mellan 12–26 år så är det bara att ta rygg på Maja Lindvall och Miloo Demår som går i spetsen för Fältbiologernas nysatsning i Östersund.

– Vi har varit på kurser och läger med Fältbiologerna i Sverige, och nu tyckte vi att det var dags att dra i gång något eget i Östersund, berättar Maja Lindvall.

Vad har ni för planer inför den närmaste framtiden?

– Naturligtvis kommer vi att vistas en del i naturen, men vi planerar även klädbytardagar och troligtvis filmkvällar. Man behöver ju faktiskt inte vara ute hela tiden. Dessutom är tanken att vi ska engagera oss politiskt också, säger Miloo Demår.

Under torsdagskvällen så hade gruppen sin upptaktsträff vid Minnesgärdet i Östersund, och när ÖP hälsade på så var det bara tjejer som hade samlats vid lägerelden för att mysa tillsammans och njuta av vegetariska godsaker.

– Ja, vi har mest tjejer som medlemmar just nu, men alla som är intresserade av naturen är som sagt välkomna, hälsar Maja Lindvall.