Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga golfare visade fin form direkt

/
  • Hanna Backskog, ungdomsansvarig i Jämtland/Härjedalens Golfförbund.
  • Lördagens segrare, från vänster; Martin Lindgren, Krokom, Stephanie Henning, Åre, och Johan Persson, Storsjöbygd­en. Foto: Denny Calvo

Det var tävlingspremiär för länets juniorer när Skandia Tour avgjordes på Frösön. För Johan Persson­ som vann var det dessutom årets premiär­runda.

Annons

– Lite överraskande kan man säga, säger han om segern.

25 juniorerna i åldrarna 14–21 år från Krokom, Storsjöbygden, Åre och Östersund-Frösön har haft ett tre dagars långt träningsläger på Frösö golfbana. De har tränat, ätit och sovit tillsammans. Lägret avslutades i lördags med första tävlingen i Skandia Tour distrikt. Under deras vakna tid dessa tre dagar har det alltså handlat mycket om golf.

– Ja, sen på kvällen gick man väl ut och slog några bollar. Det har varit jättekul och jag har lärt mig jättemycket, säger Martin Lindgren, Krokoms GK.

Martin är 14 år och har spelat golf i flera år. Han satsar hårt och målsättningen är given:

– Jag vill bli nåt, en tourspelare.

vägen var kanske lördagens första deltävling i Skandia Tour distrikt där totalt 17 juniorer deltog. För Martin blev det seger i klass 2.

– Jag är jättenöjd, det var lite pirrigt med första tävlingen. Men kul att vinna direkt. Det gick lite upp och ner som det brukar, men inspelet och puttningen är jag mest nöjd med, säger Martin Lindgren.

Klass 1-segrarna, Hanna Svensson och Johan Persson, båda Storsjöbygden, fick förutom bucklan ett wildcard till en regionstävling i Skandia Tour.

– Jag har tävlat 4–5 gånger tidigare på den nivån. Det är mycket tuffare, jag hade inte vunnit med det här resultatet där, säger Johan Persson.

haft fullt upp med skolarbete och därmed har han inte hunnit träna så mycket golf. Lördagens runda var hans premiärrunda för säsongen.

– Utslagen kan jag verkligen jobba på, men jag puttade väl ganska bra, säger han.

Nästa distriktstävling i Skandia Tour är torsdag 18 juni i Hede.

Mer läsning

Annons