Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga IBC vann generationskamp

Herrfinalen i innebandy-DM utvecklade sig till en ganska utpräglad generationskamp.
Och för en gångs skull kan vi konstatera att gammal inte alltid är äldst.
– Men vi trodde nog att det skulle gå lite lättare än så här, säger IBC:s Daniel Andersson efter 7–6 mot Valla.

Division 2-laget IBC Östersund var skyhöga favoriter i lördagens DM-final i innebandy, motståndarna Valla Skol IF, ett hopplock av ”gamlingar”, gavs inte några större skrällchanser.

Och att döma av uppvärmningsstället som Valla- spelarna kom in i trodde de nog inte heller själva på så stora segerchanser, ”DM-silver 2009” stod det på tröjorna.

planenligt: 4–0 till IBC efter knappt åtta spelade minuter och 5–1 efter elva.

– I det läget trodde vi så klart att det skulle gå vägen utan problem, säger IBC:s Daniel Andersson.

– Men sen fick de ett par lätta mål och då var det full match igen ... så här är det när det är derby.

Inför sista perioden var ställningen 7–5 till IBC som såg snäppet starkare ut. IBC fick också en chans att utöka på straff men i övrigt duktige Sebastian Kruth fick inget riktigt tryck i sin fräcka straffvariant.

Istället kunde Valla reducera till 6–7 efter att Mattias Hult tryckt in en retur när Valla spelade i numerärt överläge.

Avslutningen blev nervig när Valla desperat jagade en kvittering. Men trots att killar som Peter Boije, Mattias Hult (öppet mål med 30 sekunder kvar), Ola Frelin och Robert Jansson plötsligt började röra sig i samma fart som på 90-talet lyckades IBC hålla undan.

– Jag tycker det. Det är en hel del prestige i DM. säger Daniel Andersson.

– Jag vet inte, de gjorde en bra match, inte minst deras målvakt ... det är bara att erkänna att många av det där gamla killarna är riktigt duktiga innebandyspelare, avslutar Andersson.

Visst var det så, men samtidigt: Utan åldersdopingen med ”blott” 26-årige fyramålsskytten Marcus Boije hade nog Valla fått det riktigt tufft att räcka till.

Mål IBC: Niklas Danebäck 2, Sebastian Blomstrand 2, Per Martinsson, Martin Larsson, Niclas Svensson. Valla: Marcus Boije 4, Peter Boije, Mattias Hult.