Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga K/D – bådeunderhållande och framgångsrikt

/

Det är kul med fotboll på Hissmovallen igen!
Krokom/Dvärsätt fortsätter nämligen att vinna i fotbollens division två. I lördags blev det en ny klar seger mot Sundsvalls FK med 4–0 (4–0).

Annons

Det var en match där K/D satte högsta tempo från start och där de gång på gång kom igenom Sundsvalls vänsterförsvar. Det resulterade i flera fina chanser och två straffar! Systrarna Karolina och Josefin Arvidsson satte varsin och med en sådan lyckad start rann det sedan bara på för de grönvita. Innan halvtidsvilan hade K/D genom Agnes Jörgensen svarat för ytterligare två mål och matchen var i praktiken över.

blev en övning för hemmalaget i att låsa en match, att spela disciplinerat försvarsspel och att hålla nollan.

Det fungerade perfekt.

Anförda av mittbackarna Pernilla Arvidsson (bäst på plan) och Jane Olofsson höll man total kontroll på Sundsvalls anfallsintentioner. Inte en enda gång kom deras starka anfallsspelare i friläge med hemmalagets målvakt Angelica Forsberg.

Den senare var också en del i framgången. Hon agerade med pondus och spred därmed också trygghet till backlinjen. Hon gjorde många osynliga räddningar.

Agnes Jörgensen både bollvinnare, framspelare och målskytt. En traditionell centertanks som knappt finns i dagens fotboll med teknik och bollkänsla och enormt nyttig för K/D:s anfallsspel. Hon var inblandad i de flesta lägen som hemmalaget skapade. Oerhört stark och svårfångad för motståndarna.

Det går att plussa för fler, Cecilia Bäckvall, Emelie Holten och Lina Olofsson är några i ett mycket piggt, effektivt och trevligt spelande K/D.

hemmalaget fortsätter på den inslagna vägen att lotsa in unga förmågor. I andra halvlek lät tränarna Bosse Alenius och Eero Bäckman tre 93:or komma in i spelet, Kajsa Holten, Isabelle Norén och Ronja Forsberg tog chansen.

140 personer i publiken håller nog med om att det är kul med fotboll på Hissmovallen igen, och nu är inte K/D längre ett överraskningslag i serien. Tvärtom värt att ta på högsta allvar av alla lag.

Jämtlandslag med full pott i topp på tvåan, ÖDFF och K/D. De möts i nästa omgång. Det blir en rejäl värdemätare.

Mål: 1-0 (5, str) Karolina Arvidsson, 2-0 (28 str) Josefin Arvidsson, 3-0 (31) Agnes Jörgensen, 4-0 (32) Agnes Jörgensen.

Domare: Sandra Ivarsson, Östersund.

Publik: 140.

(Läs vad K/D:s tränare tyckte om matchen på zport.se.)

Mer läsning

Annons