Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga kvinnor lätt byte för mobbarmän

Den som till äventyrs tror att det klass- och kvinnoförtryck som fanns i gamla Grosshandlarsverige skulle ha försvunnit kan med fördel läsa om den hockey­frälste skånske byggherren Percy Nilsson.

Nilsson, som i somras borrade sönder ett däck på en Hemglass i mondäna Höllviken, blåljög först och hävdade att den 19-åriga kvinna som körde bilen hittat på historien. Hans story var osannolik och i höstas kröp sanningen fram.

Men Nilsson gav inte upp utan polisanmälde föraren och fortsätter spela apa i medierna. Nu har han ansökt om att starta försäljning från fordon med egna melodislingor.

Det kan verka besynnerligt att en maktmänniska med personkult på hemmaplan – han kallas genomgående Percy i de fäaktigt undersåtliga artiklarna i lokalpressen – sågar så beslutsamt på sitt eget renommé.

Men han är inte ensam om att bete sig tölpaktigt mot en ung kvinna i socialt underläge.

I fjol vintras körde ett förarlöst pendeltåg av okänd anledning rakt ut från spåret och kraschade i ett bostadshus. Skulden lades direkt på den enda ombordvarande, en 22-årig kvinnlig städerska.

En motorreporter på Dagens Nyheter tillhörde de tvärsäkra domarna. När det sedan kom fram att kvinnan var helt oskyldig hördes inte ett pip till ursäkt från DN:s besserwisser.

Även den nu kritikerrosade konstnären och regissören Anna Odell mobbades när hon gjorde sin omtalade debut i offentligheten.

Psykiatrikern David Eberhard hade dittills för många varit en frisk fläkt i vårddebatten. Men när han kallade den lika sköra som begåvade Odell för "en pajas" demaskerade han sig med besked.

Herrarnas mobbningsfasoner försvinner inte av sig själv. Om du inte redan gjort det – gå och se Anna Odells film "Återkomsten".