Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga och företagare möts på mässa

För att locka ungdomarna att stanna kvar i kommunen anordnades på tisdagen en företagarmässa på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund.
– Det är bra för företagen att möta sina framtida anställda, säger koordinatorn Angelica Johannesson.

I anslutning till Näringslivsveckan i Strömsund har Hjalmar Strömerskolan i samarbete med Lärcentrum och Strömsunds utvecklingsbolag anordnat en företagarmässa.

– Mässan är ett ypperligt tillfälle för både företagare och elever att visa upp sig och knyta kontakter inför framtiden. Det handlar ju om morgondagens arbetskraft, mässan är väldigt uppskattad av eleverna och jag tror att många får en aha-upplevelse, säger Heidi Sundelin som är rektor på Hjalmar Strömerskolan.

Det är inte bara privata företag som deltar på företagarmässan. Som länets tredje största arbetsgivare har Strömsunds kommun en monter för att informera och rekrytera framtida arbetskraft.

– Vi finns här för att se till så att ungdomarna faktiskt förstår att det kommer att finnas jobb inom kommunen i framtiden, säger bemanningschefen Anette Bergqvist.

Stora pensionsavgångar väntas och inom en femårsperiod kommer behovet av personal inom skola, barnomsorg, vård- och omsorgsverksamhet att vara stort, enligt Anette Bergqvist,

– Inom Strömsunds kommun jobbar drygt 1200 personer i dagsläget. Om ungdomarna vill bo kvar i kommunen kan vi informera om vilka utbildningar som leder till jobb.

För Alexandra Rönnqvist, som går sista året på handel och administration, är ett jobb inom kommunen inget alternativ.

– Jag är inte så pigg på att bo kvar, jag vill ut och se världen.

Men Alexandra tycker ändå att en företagarmässa, där ungdomar och näringslivet kan mötas, är en god idé.

– Det ger säkert något fast när det är mycket folk har man inte tid att få kontakt med alla utställare.